Skocz do zawartości

[Zafira A 1.8 16V 125 km] wtyczki modułu wentylatora chłodnicy. Opis

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ninjaczyjt
Godzinę temu, ja37 napisał:

Rozumiem, że masz Nokię 3210 i nie robi zdjęć.

Ha, Ha. No nie, ale w tej chwili autko stoi u mechanika, bo ma do założenia nową lampę, do naprawy hamulec ręczny i sonda lambda (chyba tak się to nazywa).
Przez to piszę bez zdjęć :(

Gość ninjaczyjt
4 godziny temu, ja37 napisał:

Rozumiem, że masz Nokię 3210 i nie robi zdjęć.

Nie no mam lepszy telefon, ale auto jest u mechanika, bo mam skasowany zderzak, lampę przednią, hamulce tylne (ręczny nie działa, bo zapieczony przy kołach), sonda lambda nie działa. Wiec jak widzisz sporo roboty przy nim, a myślałem że jak dokładnie opiszę model auta, rodzaj silnika Z18XE1 to nie będzie problemu dla znawców (bo ja jestem laikiem), zeby określić jaka to wiązka. Ja szukam i szukam i nie mogę dojść jaka ta wiązka ma być :(
Szukałem po numerze VIN mój to W0L0TGF75Y2261115 na stronie https://opel.7zap.com

ale ciężko mi znaleźć tą wiązkę, bo nie wiem jakie ma oznaczenie i ewentualnie od jakich innych opli mogę dobrać :(
Niestety opis mojej wiązki w moim aucie jest niedostępny :(. Nie ma go, bo szukał mechanik i nigdzie nie ma tej naklejki na wiązce. Być może odpadła gdzieś podczas kolizji wraz z wtyczką modułu wentylatora, bo jej nie znalazłem :(
W załączniku jest to co mi wyszło w wyszukiwaniu po numerze VIN

opel zafira a .8 16V 115KM Z18XE1.bmp

Edytowane przez ninjaczyjt
Dodanie linka do odpowiedzi

5 godzin temu, ninjaczyjt napisał:

Nie no mam lepszy telefon

No niemożliwe :)

Ja mam Galaxy Fold 3 5G 512GB i on robi zdjęcia naprawdę :)

Nawet filmiki :)

A Twój nie robi nic, bo tylko opisujesz, a zdjęcie pewnie by załatwiło więcej, niż pisanie.

6 godzin temu, ninjaczyjt napisał:

rodzaj silnika Z18XE1

Nie ma takiego silnika

2022-05-29_073400.png

2022-05-29_075709.png

Co to za mechanik który kazuje klientowi szukać części.?

Adaś już to co wstawiłeś widziałem.

W temacie pana z lepszym telefonem.

Po co się powtarzasz?

Do Pana od telefonu - kontynuj tematy, a nie z każdą pierdołą nowy zakładasz.

Gość ninjaczyjt

Dziękuję za wszystkie informacje i wszelką pomoc.
Niestety okazało się, że źle oceniłem kable i to nie o ten chodziło :(
Potrzebny natomiast jest mi kabel ten drugi co ma podobną wtyczkę przy module wentylatora chłodnicy. Tam w tym module są 2 gniazdka i do nich wpina się 2 wtyczki. Jedna jest od wentylatora chłodnicy, a druga......., no właśnie nie wiem do czego idzie i czemu służy :(
Może mnie któryś z was oświeci, jak ten kabel znaleźć?

Bezpieczniki F4 , F8 , F3 35, F3 40, F2 39 , wyłącznik rozrusznika , zestaw wskaźników , wtyk diagnostyczny , sterownik silnika , masa

Gość ninjaczyjt
4 godziny temu, adam1954 napisał:

Bezpieczniki F4 , F8 , F3 35, F3 40, F2 39 , wyłącznik rozrusznika , zestaw wskaźników , wtyk diagnostyczny , sterownik silnika , masa

Śliczne dzięki. A idzie jakoś wyszukać jakie oznaczenie ma ta wiązka?
Bo chcę znaleźć używkę, ale nawet nie wiem o jaką wiązkę pytać

Gość ninjaczyjt
22 godziny temu, adam1954 napisał:

Dzięki za odpowiedź. Trochę poszperałem po Internecie i chyba znalazłem, ale niestety jeśli to to, to nie będzie tak łatwo jak myślałem. Bo chyba ta wtyczka jest od większej wiązki :(
Myślałem, że kupię tylko od tej wtyczki wiązkę, a tu chyba będzie trzeba kupić całą dużą wiązkę.
Powiedzcie mi tylko, czy to o to chodzi ? tu ta wiązka w linku Wiązka przewodów silnika Skrzynka bezpieczników silnika ABS X18XE1 Opel Zafira A 1,8 
Mi wyrwało tą wtyczkę (tak mi się wydaje) co jest na środkowym zdjęciu.
Mam rację? Czy mam innej jeszcze szukać?

Edytowane przez ninjaczyjt