Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Tak możliwe, polskie oprogramowanie jest trochę okrojone i nie ma indeksow do 0x1409. Czeka Cię Tech2 albo ktoś z op-comem, który ma te indeksy.

Ewentualnie China-klon

Edytowane przez Rafał_79

Dzięki za szybkie info jeszcze jedno a czy mogę sobie zassać china-clone jakąś wersję i czy nie uszkodzi ona mojego fejsa.Jak nie to jaką wersję polecacie.Pozdro.

Witam

Korci mnie instalacja tempomatu do mojej Mery 1,7cdti 2004 po małym lifcie i mam kilka pytań:

-czy do aktywowania tempomatu op-com-em potrzebny jest kod car-pass?

-podobno można go zczytać op-comem w mery ale czy musi zadziałać?

Panowie

dzięki koledze Don :prosze: udało się bezproblemowo odczytać car-pass i aktywować tempomat.

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc :brawo:

• 5 tygodni później...

Witam Wszystkich

Posiadam następujący problem po podłączeniu opcom china clone 08/2010Pl v.1.4 do Opel Corsa C 1.3 cdti Z13DT nie widzę dodatkowego menu po wejściu w bloki pomiarowe silnika z pomiarem dawki paliwa itp. Wybieram model silnika i dalej w chodzę w Bloki pomiarowe automatycznie przechodzi do wartości ładowanie akumulatora itp. Gdzie wybiera się, włącza dodatkowe menu. czy może dodatkowe menu wynika z wersji oprogramowania komputera w samochodzie czy wersji softu opcom?

Dziękuje z góry za pomoc

• 3 tygodnie później...

Panowie zassałem wersję Angielską i tam też nie ma indeksów kodów czy to możliwe ? i jeszcze jedno w polskiej wersji nie posiadam okna w którym mogę aktywować BC może ktoś ma namiary na swoją sprawdzoną wersję Op-Coma prosił bym o link na PW będę wdzięczny. :beer:

• 1 miesiąc temu...
Gość czarekne

Cześć. Kupiłem OP-COM'a 08/2010, wszystko działa ładnie pięknie, alee..

No właśnie.

Mam Astrę G, z 2003 roku z silnikiem 1.7 CDTi (Z17DTH-chociaż na liście jest tylko Z17DTL, ale mniejsza). Podczas przeprowadzania testów elementów wykonawczych nie mam żadnych informacji w oknie: "szczególowe informacje testu elementów wykonawczych", chociaż test przeprowadza normalnie. Czy tak powinno być, czy to jest coś z moim oprogramowaniem/samochodem.

Jeszcze jedno.

Jak już wspomniałem mam silnik z Common Rail, zgodnie z poradnikiem na tej stronie: http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/147335-poradnik-do-op-com/ mogę przeprowadzić test wtrysków Common Rail. Wchodzę W silnik, wybieram mój silnik i powinienem mieć aktywny przycisk "Funkcje specjalne", ale niestety jest on nieaktywny. Co mogę z tym zrobić?

Pozdrawiam, Czarek.

Gość murawpio

Próbowałem aktywować komputer pokładowy.

Po sprawdzeniu błędów w opcji DIS (INFO DISPLAY TID BID GID CID) pojawia się błąd U2140, którego nie można skasować.

Dokłady opis błędu wygląda następująco:

U2140 - Nieprawidłowe dane z UEC (Centralny zespół elektroniczny)

(71) - Obecny

Po wybraniu opcji konfiguracja wariantów programu pojawia się komunikat widoczny na poniższym zdjęciu:

Nie można odczytać konfiguracji.

Prosimy o kontakt. Identyfikator 0x00001402, adres 0x00000246

W czym tkwi problem?

Poniżej znajduje się link ze sceenem komunikatu.

http://imageshack.us/photo/my-images/207/astram.jpg/

Gość Rafał_79

Oprogramowanie op-coma nie ma identyfikatora Twojego wyświetlacza, trzeba chyba przekopiować z innego pliku i będzie ok ale teraz nie pomogę bo jestem w pracy.

Gość Rafał_79

To jednak kwestia znalezienia oprogramowania w ktorym ten identyfikator bedzie moze na chomikuj.p.. cos bedze.

Najpierw zajmij sie tym błędem żeby go skasować.

Kopiowanie plików to tylko przy braku indeksów się robi.