Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę oczyścić układ paliwowy w astrze H rocznik 2007 z silnikiem Z17DTJ. Mam zamiar zastosować środek, który wlewa się do zbiornika paliwa. Czy czynność ta nie uszkodzi filtra cząsteczek stałych? Jaki środek zastosować?

https://forum.opel24.com/topic/43983-czyszczenie-uk%C5%82adu-paliwowego-silnika-wysokopr%C4%99%C5%BCnego/

Gość password

od 2 lat prawie do kazdego tankowania dolewam kleen flo - są 3 rodzaje tego specyfiku , żadnych ubocznych skutków nie zaobserwowałem.

Nic nie rób, nic nie dolewaj. Nic nie grzeb bo tylko pogorszysz sprawe. Co ty tam chcesz czyscić?? Wezyki od srodka? Moze pompe CR wyczyscisz tajemniczym srodkiem a moze wtryski uleczysz tym czyszczeniem...

od 2 lat prawie do kazdego tankowania dolewam kleen flo - są 3 rodzaje tego specyfiku , żadnych ubocznych skutków nie zaobserwowałem.

Do jakiego silnika dolewasz ten środek?

Nic nie rób, nic nie dolewaj. Nic nie grzeb bo tylko pogorszysz sprawe. Co ty tam chcesz czyscić?? Wezyki od srodka? Moze pompe CR wyczyscisz tajemniczym srodkiem a moze wtryski uleczysz tym czyszczeniem...

Głównie zależy mi na wtryskach i pompie wysokiego ciśnienia. Rozmawiałem z facetem, któremu podł wtrysk w audi. Mechanik zalecił wymianę na nowy. Gośc zastosował środek czyszczący i pomogło. Co ty na to?

ja stosowałem w 2.0DTI i dymienie ustępowało, zastosowałem jak na razie raz w 1,9CDTI i żadnych ubocznych skutków nie zauważyłem.

Gość password

Do jakiego silnika dolewasz ten środek?

1,7 dti, generalnie auto chodziło i chodzi poprawnie a namówił mnie do tego bardzo dobry mechanik z aso na JP2 w krakowie , na poczatek zalecił nalać 2 opakowania do 1 tankowania a potem tak jak zaleca klenn-flo.

Gość wlyszkow

Do diesela polecam BG244 - ta chemia działa świetnie i jest bezpieczna dla DPFa. Po wyjeżdżeniu całego baku z BG244 dobrze jest wymienić olej silnikowy - zanieczyszczony zmytym syfem aby nie podwyższać zużycia silnika.

http://www.powerenhancer.co.uk/news/bg-44k-for-petrol/30/

Tu znajdziesz serwisy gdzie można w PL to kupić/zalać bo w sklepach tego nie ma (chemia serwisowa):

http://www.bgpoland.pl/cms/web/wybierz

panów od BG mielismy w oplu w Szcz. jak i niedawno w fordzie. W obu przypadkach pogonieni zostali ze tak powiem w cudzysłowiu. Ten srodek sprzedawany niby tylko w serwisach i rozmawialem z tymi panami od tej firmy, jeden z Canady był, demonstracje byly i darmowe czyszczenia w autach wybranych czyli naszych prywatnych. Prezentacje czyszczenia kolektorow dolotowych, silnikow (dodatki do olejów) oraz dodatki do paliw. Sam mialem to robione w TDI czy to cos pomoglo?? Powiem tyle ze nie zaszkodziło. Ulotek mam całą teczke w pracy na biurku.

Gość wlyszkow

Jeśli nie zauważyłeś jakiejkolwiek zmiany/poprawy po tych zabiegach i BG244 w zbiorniku to jesteś pierwszy a znam już kilkanaście aut którym pomogło, w tym 3 w rodzinie - nieważne... ale generalnie na pytanie czy cokolwiek dodawać do zbiornika paliwa czy nie - niech odpowie np. oficjalne info z GMa:

To prevent deposit build-up on injectors due to variations in fuel quality in different areas of the

United States, the only preventative maintenance currently endorsed by GM regarding its

gasoline engine fuel systems is the addition of GM Fuel System Treatment, part number

12345104 (United States) or part number 89020804 (Canada). This product is added to a tank

of fuel at each oil change.

Wcześniej zalecano preparat ACDelco a obecnie mają własny firmowany GM. Z tego co ja wiem to BG nie zgadza się na produkcję preparatów firmowanych inną marką a np. VAG próbował.

Polecam lekturę biuletynów GMa bo w nich zalecają właśnie chemiczne mycie wtryskiwaczy już od 2003-2004 roku:

04-06-04-051B

04-06-04-051A

03-06-04-030A

http://www.grandamgt...hp/t-22261.html

Edytowane przez wlyszkow