Gość krisek Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Witam, problem dotyczy VC z18xe benzyna+gaz, rok 2002. Auto gaśnie na rozgrzanym silniku i taci moc. Np. przy dojeździe do skrzyżowania, hamulec luz ->obroty spadają i gaśnie. Dzieje się tak zarówno na lpg i na benzynie. Ostatnio wymieniałem katalizator, może mechanik zniszczył jakiś kabelek? Pod katalizatorem widziałem, że idą jakieś 2 kable i jeden z nich wygląda nieciekawie (nie wiem od czego on tak na prawdę jest). W razie czego mogę zrobić zdjęcie. Błędy z opcoma: P0170 - Za ubogi system adaptacji paliwa (12) - Nie występuje P1405 - Wartość rzeczywista zaworu EGR napięcie nieprawidłowe (61) - Nie występuje P1481 - Obwód wentylatora 1 stopień regulacji Wadliwe działanie (06) - Nie występuje P0340 - Obieg prądowy czujnika położenia wału krzywkowego- wartość poza wymaganym zakresem (08) - Nie występuje P0301 - Wykryta przerwa w zapłonie cylindra 1 (01) - Nie występuje U2143 - Nieprawidłowe dane z czujnika kąta obrotu kierownicy (SAS) (71) - Nie występuje U2105 - Nieprawidłowe dane z modułu ster. silnikiem (ECM) (71) - Nie występuje U2139 - Magistrala CAN, komunikat modułu CIM poza wymaganym zakresem (71) - Nie występuje U1423 - Błąd w czasie przerwy szyny zbiorczej (72) - Nie występuje Czujnik położenia wału wymieniany był parę miesięcy temu. Świece zmienione z 1k km temu. Błąd od wentylatora był już wcześniej, jednak nie wiem jak sobie z nim poradzić. No i reszta od CIM (czyżby to był jego przyszły koniec? )   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/50716-ga%C5%9Bnie-na-ciep%C5%82ym-silniku-brak-mocy-vc-18/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertnet Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Wyeliminował bym najpierw problem z tym czujnikiem wałka rozrządu, może jakiś wadliwy był? A potem za resztę się wziął, jesli nie pomoże.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/50716-ga%C5%9Bnie-na-ciep%C5%82ym-silniku-brak-mocy-vc-18/#findComment-431264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi