Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zaczeło sie tak ze jechałem na gazie i auto strzeliło i zaczeło chodzic jak ciągnik i strzelac okazało sie ze kolektor wydechowy jest pekniety wiec wiadomo skad jest te wycie,ale problem został Wiki po odpaleniu strzela strzasznie i zaraz gasnie nawet nie reaguje na dodanie gazu dodam ze swiece sprawdzone kable tez,rozrzad nie przeskoczył jest ok, po podlonczeniu pod kompa wyskoczyły 2 bledy wiem ze jeden to chyba 0110 po usunieciu i odpaleniu nadal wczytuje te bledy,Co to moze byc?

https://forum.opel24.com/topic/70547-wiki-po-odpaleniu-zaraz-gasnie-i-niemi%C5%82osiernie-strzela-pomocy/

kol. jak mamy pomóc jak nie pamiętasz jakie błędy wyskoczyły??

0110 Czujnik temperatury powietrza zasysanego

Nie spojrzałem bo na szybkiego to było robione jutro mam isc i mamy podlonczyc i zobaczyc jeszcze raz,dodam ze jak sie odpala i gaz nacisnie to delikatnie wskoczy na obroty strzeli i zaraz gasnie

Edytowane przez rafalgrzegorz
Porządkowanie

A paliwo, jego jakość. Kolektor żeliwny??

0100 i 0110 ale to zapewne bledy ktore pojawiły sie od odpiecia kostek jak sprawdzalismy rozrzad czy nie przeskoczył

tak zeliwny widac było ze orginalny ale był spawany i po wystrzale jest pekniety na spawie co do paliwa do cały czas te same i smierdzi paliwem tak jak by nieprzepalał

tak zeliwny widac było ze orginalny ale był spawany i po wystrzale jest pekniety na spawie co do paliwa do cały czas te same i smierdzi paliwem tak jak by nieprzepalał

Porządkowanie.

0100 Nieprawidłowy sygnał z przepływomierza powietrza - to faktycznie może być to o czym piszesz, ale warto je sprawdzić.

Skoro czuć paliwo to trzeba ogarnąć układ zapłonowy i paliwowy. Dość często padają cewki (zapewne masz listwę zapłonową) no i przy podwójnym zasilaniu (pb i lpg), nogą uszkadzać się wtryskiwacze paliwa.

A wiec podpowiedz co mogłbym sprawdzic jutro,i czy to faktycznie mogł sie upierdzielic kabel od polozenia wałka rozrzadu czy wału .Wyglada na to ze swiece zalewa z leksza i dlatego nie przepala i strzela tylko dlaczego i teraz szukanie tylko pytanie czego dodam ze wczesniej nie było zadnego problemu i nagle bedz

i dziwne jest to ze odrazu jak to sie stało to po odpaleniu i nacisnieciu gazu sie troche wkrecała ale strasznie strzelała i gasła a teraz to tylko załapie strzeli albo odrazu zgasnie po wyciagnieciu czujnika walka rozrzadu odpala tak samo jak i z nim po wyciagnieciu czujnika wału nie odpali

Usunąłem niepotrzebny cytat.

Pisz pod postem, nie musisz wciskać "odpowiedz" bo się trochę śmieci, radzę poczytać regulamin forum - http://forum.opel24.com/topic/96-regulamin-forum/

Pasuje podmienić ten czujnik położenia wałków z jakiejś innej Viki, sprawdź kody błędów tu - http://forum.opel24.com/topic/26000-kody-bledow-czyli-wstretna-zolta-kontrolka-silnika/

Można też przeglądnąć wtyczki czy tam nie ma jakiejś usterki.

Tylko nie mam skad wziac aby podmienic , co ty uwazasz ze mogło padnac?Dam znac jutro co i jak z bledami i czy cos wiecej wiem narazie:)

Porządkowanie