Skocz do zawartości

Problem z parującymi szybani podczas deszczu w astrze F :(

Rekomendowane odpowiedzi

nie czytałeś

... ale kto :wink::lol:

... jesli odpowiadasz komuś, to zastosuj ,,cytowanie selektywne'' - jasniej będzie ...

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Ja wam powiem tyle jest mnóstwo gadzetów pochłaniających wilgoś kupcie sobie pare i po rozkładajcie w aucie wtedy kiedy pada:D ja spróbuje go zastosowac zaraz za wlotem powietrza od nawiewu..zobacze co z działam;)

Nie czyściłem jeszcze poszybia, ale chce zapytać przednia i boczne szyby z przodu tak jak dzisiaj jest pogoda w miare jest ok (Brak zaparowania) ale szyby boczne z tyłu poza latem są cały czas zaparowane nawet jak pasażer z tyłu wycze szybe szmatką to zaraz znowu wychodzi para,czy to naprawde jest wina filtra lub brudu w podszybiu.

czy to naprawde jest wina filtra lub brudu w podszybiu.

... w pewnej mierze jest ...

... możesz sobie pomóc - http://allegro.pl/item761699109_nano_antypara_przeciw_parowaniu_traktserwis.html

... wysusz wnętrze(dywaniki), posprzątaj tylną półkę, zobacz czy w bagazniku nie masz wilgotnych szmat i czy drożne są otwory wentylacyjne ...

http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/parowanie/parowanie.html

są cały czas zaparowane nawet jak pasażer z tyłu wycze szybe szmatką

http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/mg.gif

ja osobiście nie pozwalam u mnie w samochodzie nikomu szyb dotykać od środka czy to szmatką czy to ręką :lol:

a tak na serio to ja nie mam z tym problemu...wystarczy mieć zawsze czyste szyby od środka (żadnych szmatek, gąbek do usuwania rosy z szyb nie uznaję) i używać nawiewu, u mnie poza latem nawiew chodzi non stop nie wyłączany na minimalnych obrotach i nic nie paruje...filtr przeciwpyłkowy mam wyrzucony(nie było go jak kupiłem samochód, pewnie poprzedni właściciel go wyrzucił)

filtr przeciwpyłkowy mam wyrzucony

Jeśli lubisz wdychać kurz i mieć syfek w samochodzie zwłaszcza latem...

Jednak nie polecam nikomu wyrzucania filtra.

Widziałem asterkę, w której nie było długi czas filtra przec. i w kratkach było masę syfu.

Jeżeli szyby parują mimo suchego filtra to nie w nim kłopot .

Jeśli lubisz wdychać kurz i mieć syfek w samochodzie zwłaszcza latem...

wbrew pozorom nie jest źle...jeszcze mi się nie zdarzyło żeby jakieś syfy wyleciały z nawiewu :lol:

witam

dzisiaj czyściłem filtr przeciwpyłkowy i zauważyłem po włożeniu ręki do miejsca gdzie jest filtr ze znajduje sie tam jak by woda i troche syfu w postaci jakis kwiatuszków, w każdym razie bylo tam mokre więc wytarłem to szmatka i założyłem z wielkim trudem filtr

czy teraz nie bedzie tam wody ewentualnie z kad sie tam wzieła i czy musze zrobic cos z tym jeszcze ...

Filterek się wymienia a nie czyści. Cena nowego Filtrona K1000 jest tak niska, że nie opłaca się czyścić a przede wszystkim suszyć (bo stąd parowanie).