adam1954 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Mgiełkę masz w gaźniku a do gaźnika paliwo dochodzi?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Pytanie dodatkowe. Jaki to silnik? Bo ja myslałem, że monowtrysk, a tu chyba o gaźnik chodzi. Gaźniki miały zdaje się pompy mechaniczne, napędzane z wałka? Wtedy paliwo bedzie, ale nie będzie iskry, jak hall nie działa. Starsze sterowania tak mają, że po włączeniu stacyjki jest jeden impuls na cewkę i jedna iskra jest. Tak było nawet w L-Jetronicu. Dopiero w motronicu tego nie ma.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mBrother2012 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Gaźnik, 1.4   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 14nv? No a co z tym paliwem? Dochodzi do gaźnika? Mamy cię za język ciagnąć? To zdaje mi się ty chcesz aby ci pomóc?   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mBrother2012 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Nie dochodzi. Nawet na samostart nie idzie zapalić.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Rozumiem że komora pływaka jest też pusta? W takim razie pompka do sprawdzenia.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mBrother2012 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Słychać ją po przekreceniu stacyjki!   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgrzegorz Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 To gdzieś paliwo ucieka bokiem.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1954 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 No to ciekawe bo w gaźniku powinieneś mieć pompkę napędzaną z wałka.I wtedy jej nie słychać w baku bo jej tam nie powinno być. Jaki masz w końcu silnik? Poszukaj dokładnie i nie rób z nas jaj.   Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgrzegorz Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ale skoro na plaka/samostarta nie chce złapać to coś nie tak z zapłonem a nie z zasilaniem. Znajdź oznaczenie na bloku silnika i napisz jaki masz motor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi