Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

 

Mam problem z corsą z 2004r., nie odpala. Gdy bylo ciepło paliła bez problemów. Gdy przyszedł mróz problem sie pojawił. Objaw jest taki że przy pierwszym kręceniu rozrusznikiem zapali i po bardzo krótkiej chwili gaśnie. Kolejne kręcenia wogle nie odpala aż czasem po wielu, wielu próbach zaskoczy. Jak zapali to do jeździ i odpala. Po przestawnej nocy zapomnij ze gdzieś pojedziesz.

 

Gdy nie odpala to mruga check engine i klapie przepustnica. Problem jak na filmiku poniżej.

 

 

Jutro (dzisiaj), zerknę na masę w okolicy skrzynki z bezpiecznikami (rada w komentarzu na YT).

Dodam ze wymieniłem akumulator na nowy (45/360), ponieważ był juz stary i przy 3 niezależnych testach odpalania na przewodach podpiętych do innego auta odpalał bez problemu.

 

Prośba o pomoc i rady jak namierzyć problem. Chętnie podjade do jakiegoś ogarniętego elektryka w wawie.

 

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam,

czy zdiagnozowano usterkę? Mam podobne objawy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Migający check to immo. Czemu nie czytacie forum? Jest o tym.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.