Skocz do zawartości

Czy można zamontować filtr stożkowy do Opla Merivy 1.4 16V?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TOMEK CORSA B 1.2 i 45km

przy 13,8 do setki to i tak z tego nic nie ugrasz tylko swap,wpakujesz wkład lub stożek to nie ma i tak racji bytu

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jak stożek albo wkładka to KN, nie jeden test potwierdził że te filtry coś dają ale i kosztują.

Za wkładkę KN zapłaciłem 200 zł, pasuje idealnie w puchę bez przeróbek. Jak chcesz stożek to trzeba wywalić puchę. Trzeba wyrzeźbić dolot i odseparować filtr aby nie ssał powietrza spod maski. To musi mieć ręce i nogi.

Ja ogólnie do fabrycznego auta jak już chcesz się bawić to polecam wkładkę. Stożki z separacją to już na większe przeróbki.

O kurcze, to tanio. Ja na allegro widziałem za 270, bardziej faktiko opłaca się kupić wkładkę bo, ze stożkiem bedzie tyle ''pierdzielenia'' że szkoda gadać, a sam dolot to jakieś 300-600zł, może nawet więcej.

Nie szkoda prawie trzech stów na coś co nic nie da?

Np. czujnik deszczu bardziej by się mógł przydać.

Czujniki cofania bo widoczność z tyłu kiepskawa.

Jakaś kamerka dla bezpieczeństwa.

Sprawdzić kolektor ssący który ma klapki i w każdej chwili może powiedzieć żegnaj?

Ale to tylko taka moja dygresja. :devil:

Może i nic nie da, Za to możesz sobie 2 razy w roku filtr wyczyścić i nie musisz go wymieniać. Mała impregnacja i śmiga dalej. Finansowo bym na to nie patrzył. NIe wiem ile przejadę na KN ale wiem że z 3-4 lata na pewno nie muszę wymieniać filtra. Czyszczenie - sama przyjemność. Lubię grzebać przy aucie.

Krzysztof to raczej było adresowane do MerivaDriver bo on ma problemy z autem a ty nie narzekasz. :D

Ale ma ten sam silnik. ;)

Nie narzeka bo może ma naprawione/zrobione, no chyba że dopiero będzie mu się tak działo. :P

No właśnie lepiej moim zdaniem zainwestować w przegląd i wcześniej zareagować.

A gdy wszystko będzie śmigać jak należy można się bawić.

Ale to moje zdanie.

Mój silniczek cyka jak nowy. 105.000km po pełnym przeglądzie. Ta zawrotna moc w 1.4 mi wystarczy, po co mi więcej do stania w korkach albo podwożenia dzieciaka do szkoły?

A kilka smaczków w aucie mogę sobie wydłubać. Nawet jak nic nie dają.

Gość TOMEK CORSA B 1.2 i 45km

po co mi więcej do stania w korkach albo podwożenia dzieciaka do szkoły
Kiedyś latałem corso b 45 km teraz mam corse c 125 i nigdy nie przesiad bym sie na cos wolniejszego jak jechałem vectra c 3,2 a potem wsiadłem w corse to przez kilka km miałem wrazenie ze to nie jedzie,apetyt rosnie w miare jedzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności