Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja cierpliwości tyle nie mam niestety:smile:

Mery 11 ale trzeba mieć też inne radio ? CDMP3 się nie nada?

Napisz co kupowałeś i gdzie. Jakie ogólne koszty . Jak zapewne widziałeś my zrobiłyśmy kamerkę w lusterku.

Edytowane przez Navia

Navia, koszty CIDa plus minimum CD70 navi (bo CID współpracuje dopiero z CD70 i wyżej) to gdzieś 600-800 złociszy. Konwerter ze 100 złociszy. Do tak wiekowego auta jak nasze nie wiem czy to ma sens ale oczywiście każdemu wolno...

Edytowane przez peplunio

Ja zastosowałem konwerter video. z VW kupiłem go u chinola . Przerobienie go pod wyświetlacz wysyłałem n aśląsk do  pana który tym się zajmuje i wymyślił do Opla . Peplunio masz rację nie jest to tanioo zestaw radio +wyświetlacz + konwerter . konwerter od chinola jest tani ale przeróbka jest kosztowna . . wiekowe nasze autka są  ale wdzięczne , przynajmniej moje , zwłaszcza jak zrobisz z niego autko premium :D

Cida podpinasz kablem RGB z tego przerobionego konwertera video . Cid działa z radyjkiem cd 30 

Mniej więcej wygląda to tak  jak na foto

konwerter.png

Mnie zawsze mówiono, że CID działa dopiero z radiem CD 70 i wyżej. Ja w każdym razie zrezygnowałem z tego pomysłu bo za dużo kasy. Kiedyś nawet dzwoniłem do Ciebie jak miałeś na OLX do sprzedania Cd 70+ CID ale zrezygnowałem jednak. Ale widze, że sie sprzedał zestaw i tak. 

Edytowane przez peplunio

Działa tylko mocno okrojonymi funkcjami . jeden zestaw się spprzedał mam jeszcze jeden . .Nie jest to tania zabawa w upiększanie samochodów , ale co jest tanie w dzisiejszych czasach . Zato funkcionalnośc jest zajefajna , aż przyjemnie się jedzie :D

Edytowane przez Mery 11

Napewno. Ale stwierdziłem po dłuższej chwili zastanowienia, że nie ma sensu z 16-letniego auta robić premium. Ile tym jeszcze pojeżdze? Rok może? Ruda już ją bierze tu i tam, silnik ma nalatane prawie 200 tyś. km. Więc po co ładować kase w takie auto. Ważne że jeżdzi w miarę niezawodnie. Pare rzeczy i tak sam w nim zrobiłem:tempomat, światła dzienne Led, grzane dupki, kamera cofania z rejestratorem. Mnie to wystarczy. 

Edytowane przez peplunio

Zrobiołeś to samo co ja z podstawowej wersi . Moja jest zakonserwowana z rudą ni spotyka się no sporadzycznie przebiegła od nowosci 240 tysi i jestem zadowolony .Nie zawiodła mnie ani razu nie była na poważnej naprawie . Jedyunie co bym jeszcze zrobił do dołożył więcej funkciji na wyświetlaczu . Aco do wieczności ? mi chyba wystarczy do końca . pozdrawiam 

Mnie w trasie również nigdy nie zawiodła. I za ta ją cenię i dlatego tak długo ze mną jest. Również pozdrawiam.