Skocz do zawartości

Zassanie płynu chłodniczego. Check na desce rozdzielczej brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

A tam w tym lel let czy jak mu tam to nie ma też pompki elektrycznej?  Coś mi świtą że tam chyba bywały.  Ale generalnie jak Grześ pisze. Jeszcze bym testowa jazdę zrobił z zakręconym zaworem na butli LPG czyli oczewiscie jazda na benzynie. Wtedy czy się ciśnienie robi i płyn opada bo możliwe że na parowniku jeśli go masz gaz idzie przez membranę w układ wodny. 

O właśnie, nie pomyślałem o LPG......cóż tańsze paliwo, ale eksploatacja droższa i wychodzi na to samo, albo drożej sumarycznie

EDYTA

Gaz jest dla bogatych......niestety.

Edytowane przez ja37

3 godziny temu, ja37 napisał:

Gaz jest dla bogatych......niestety.

Tak ale tylko w nowych autach.

Ludzie tylko myślą że jak się gaz raz wyreguluje i przeserwisuje na gwarancji o można do śmierci jeździć.

Gaz to jest w tym przypadku dodatkowe zasilanie.

Dodatkowe urządzenie tak jak np. chłodniczka oleju itp.

Trzeba przy instalacji brać pod uwagę to co napisał wesol.

Plyn może się cofać przez membranę.

W płynie nic nie widać. Kolor ma taki jak ma mieć. Pod korkiem oleju nie ma żadnego osadu niepożądanego. Zauważyłem że chłodnice mam ciepłą tylko miejscu z lewej strony stojąc na wprost auta i że ciepłe powietrze do środka zaczyna lecieć zazwyczaj jak są wyższe obroty. 

Kolor płynu zmienia się tylko w nielicznych przypadkach. 

Popatrz na allegro, będziesz miał porównanie.

Przypomnę tylko o nowych  śrubach głowicy, ja raz dałem ciała i musiałem rozbierać jeszcze raz - wyciągnęły sie o 3,5mm.

Jeszcze jak było jeżdżone, to zainwestował bym w pierscienie, mogły sie rozhartować.

Uszczelniacze zaworów tez majątku nie kosztują.

Nie ma tragedii. Jak się samemu robił to koszta nie są duże. Może się okazać że uszczelki pod kolektorami, jeszcze pasek od rozrządu, może pokrywy zaworowej itp.