Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To co się powinno z wałkami zrobić w moim przypadku? nową górę wstawić czy dobrze rozumiem? żadnego wymieniania mostków/panewek?

To dół jak nie zniszczony wytarty wychodzi że prościej niż górę zrobić bo są od "tego" panewki - a nominalne to jakie jak można wiedzieć? :)

dzieki za namiary na momenty dokręcania - bałem się tego wtedy ruszać bo coś bym pomierzył i jakieś zdjątko wstawił.

7 minut temu, waldek2020 napisał:

To co się powinno z wałkami zrobić w moim przypadku?

Głowica z wałkami do szlifierza, napawanie mostków i osiowanie na średnicę nowych wałków. Lub zakup używanej głowicy z wałkami, które nie są przytarte.

żadnego wymieniania mostków/panewek?

Mostki mogą być mniej lub bardziej wytarte i może to nic nie dać. Panewek nie ma na wałkach, bo materiał głowicy jest panewką.

nominalne to jakie jak można wiedzieć?

90542529 wał
90542593 korby

A tak - nie wiem czemu ciągle myśle że od spodu była panewka pod wałkami , przecież zdjećia mam pod reką.

A kosz takiej regeneracji tak na oko oczywiście? To można mówisz zawieźć górę i to się ogarnia? :)

Cytat

90542529 wał
90542593 korby

dziękować ponownie :) do tego jeszcze śrubki sobie znajde na 7zapie

4 minuty temu, waldek2020 napisał:

A kosz takiej regeneracji tak na oko oczywiście? To można mówisz zawieźć górę i to się ogarnia?

Ci co ogarniają spawanie i regenerację głowic. Na oko chłop w szpitalu się leczył. Tu 500 tam 1000

chciałem właśnie tak bardzo orientacyjną cenę bo w ogóle nie mam pojęcia ile takie coś kosztuje. Jest na czym teraz bazować :)

19 minut temu, ArKos napisał:

Lub zakup używanej głowicy z wałkami, które nie są przytarte.

To by było bardzo fajne w teorii - tylko czy idzie takie coś kupić w pewnego miejsca? Czy to raczej loteria i więcej trzeba potem poprawiać?

Bo w twoim miejscu pracy takich cudów nie sprzedajecie żeby sobie jak w moim przypadku wymienić/kupić od "ręki"?

Czy poprostu lepiej w swoją zainwestować w regenerację?

tylko czy idzie takie coś kupić w pewnego miejsca? Czy to raczej loteria i więcej trzeba potem poprawiać?

Na pewno trzeba zrobić planowanie, uszczelniacze i dotarcie zaworów, ew wymiana prowadnic. Da sie kupić godziwe części.

Bo w twoim miejscu pracy takich cudów nie sprzedajecie żeby sobie jak w moim przypadku wymienić/kupić od "ręki"?

Nie

Czy poprostu lepiej w swoją zainwestować w regenerację?

Co kto lubi

Tak na szybko patrzać po alledrogo same głowice to 1000 bez wałków a to bez sensu skoro to ma być spasowane wg siebie.

A taka naprawa u pana to cena też oczywiście orientacyjna byłaby w jakich okolicach? :)

edit

najważniejsze czy jakieś namiary na zakład regenerujący głowice w śląskim można poprosić?? ;)

1 godzinę temu, waldek2020 napisał:

najważniejsze czy jakieś namiary na zakład regenerujący głowice w śląskim można poprosić?

A to tak serio?

Gugle sie popsuły?

https://www.polok.pl/

Jest tego z 50

Widzisz Arek, ty czekałeś tylko do pierwszego załączenia webtylatora, u mnie wtedy było 3,5 bara, jak pisałem.

A później wentylator chodził ze 20 razy, bo chciałem dobrze zagrzać olej i myslę, że wartości ciśnienia mam ok.

Jeszcze raz dziękować za dzielenie się wiedzą.

Jasne że google działa ale napewno masz coś sprawdzonego stąd moje zapytanko.