Skocz do zawartości

- - - - -

częściowy brak stopu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_endriulodz_*

Gość_endriulodz_*
  • Gość

Napisano 19 listopad 2017 - 19:01

Witam, mam taki oto problem ze światłami stopu, po wciśnięciu pedału światło stopu jest tylko na listwie przymocowanej na szybie, a lampach brak , jaka może być przyczyna ? proszę o podpowiedzi.



Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#2 OFFLINE   ArKos

ArKos

    Upierdlivus Vulgaris

  • Administrator
  • 4905 postów
  • Model:Opel Mokka
  • Inna marka:Astra GTC
  • Silnik:1,4T
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 19 listopad 2017 - 19:39

Spalone żarówki?


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#3 Gość_endriulodz_*

Gość_endriulodz_*
  • Gość

Napisano 23 listopad 2017 - 13:14

Wszystkie żarówki sprawne !!!, bezpieczniki też ,czyżby gdzieś się przetarł przewód ? napięcie nie dochodzi do żarówek, nie wiem od czego zacząć ? a może coś z włącznikiem stopu przy pedale hamulca bo nie wiem ile tam jest pinów i może ten od lamp jest uszkodzony a ten od góry nie ?



Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#4 OFFLINE   kicaj

kicaj
  • Moderator
  • 8801 postów
  • Lokalizacjajest B/DE, było HH/DE
  • Model:Nie Opel
  • Inna marka:F34
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 23 listopad 2017 - 16:27

A żarówki jakiej marki?

Sent with handy.
  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#5 Gość_endriulodz_*

Gość_endriulodz_*
  • Gość

Napisano 23 listopad 2017 - 18:29

nie wiem ale do tej pory było ok., zapomniałem dodać że podczas jazdy wyskoczył błąd 0571 Usterka w układzie tempomatu - uszkodzenie wyłącznika świateł hamowania „A" ,tempomatu u mnie brak to może ten włącznik ?


Użytkownik endriulodz edytował ten post 23 listopad 2017 - 18:32


Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#6 OFFLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9309 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 23 listopad 2017 - 18:31

Żarówki masz dobre to jaki problem sprawdzić czy dochodzi do nich zasilanie?


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

Użytkownik jest zalogowany Pan Kontekstowy

  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • Model:Opel
  • Posiadasz LPG:TAK

#7 Gość_endriulodz_*

Gość_endriulodz_*
  • Gość

Napisano 23 listopad 2017 - 19:05

Jak by dochodził prąd to by świeciły



Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#8 OFFLINE   adam1954

adam1954
  • Moderator
  • 9309 postów
  • LokalizacjaOświęcim i okolice
  • Model:Opel Meriva A
  • Silnik:Z16XE
  • Posiadasz LPG:TAK

Napisano 23 listopad 2017 - 19:15

A widzisz.

Pomału się dowiadujemy że nie dochodzi prąd.

A środkowe światło jest chyba zasilane z tej samej wiązki co boczne.

To teraz zostaje poszukać po kablach do jakiego momentu dochodzi.

Czyli miernik do ręki i szukać.

My tego nie zrobimy za ciebie


  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#9 Gość_endriulodz_*

Gość_endriulodz_*
  • Gość

Napisano 23 listopad 2017 - 19:31

Tak jutro zrobię ale jestem ciekawy czy ten wyłącznik przy pedale hamulca to ma np. 2,3 a może mieć i 4 styki ,jeżeli są takie to może jeden z tych styków jest do np. dolnych lamp a kolejne do góry lub odwrotnie ,bo jak patrzę na Allegro to są różne rodzaje do tych samochodów z tego rocznika ,tak że jeszcze będzie trzeba sprawdzić i to, po prostu myślałem że może ktoś z kolegów miał już taki problem i będzie łatwiej , jeżeli nie to trzeba wszystko przeszukać po kolei.



Uruchom; JavaScript!
Odśwież

#10 OFFLINE   ja37

ja37

    Super Spamerek

  • Zasłużony
  • 13280 postów
  • Lokalizacja
  • Model:Opel Corsa B
  • Silnik:Z20LET+
  • Nadwozie:3D
  • Posiadasz LPG:NIE

Napisano 23 listopad 2017 - 22:31

4 piny ma jak jest tempomat, jak nie ma, to 2 piny.

Ale nawet 4-pinowy do świateł wykorzystuje 2 piny, pozostałe są do obsługi tempomatu.

Podejrzewam, że coś się stało przy lewej lampie.



  • 0

Uruchom; JavaScript!
Odśwież




Podobne tematy: Collapse