Skocz do zawartości

warczenie silnika po depnieciu pedału gazu + wieksze spalani

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...

witam po dłuższym czasie

sprawdziłem kompresje na garach, mam pomiędzy 12 a 13 kilo czegoś tam, powiedziano mi że jest dobrze, robiłem to na ciepłym silniku.

jestem znowu w ślepym zaułku.

p.s. może to czujnik położenia wału korbowego lub wałek rozrządu?

Na beni i na gazie tak samo warczy i tylko przy mocny wciśnięciu gazu na jakimś biegu w zakresie 2-3 tyś obr.

Podpowiedziano mi że może to ma związek filtrem powietrza i dolotem,ale jak to sprawdzić podczas jazdy?

hmm gdzieś czytałem że te motorki (chodzi o 1.:drunk: mają zmienne długości kanałów dolotowych, jeżeli masz możliwość podmienić od sprawnego auta kolektor dolotowy, to może tu tkwi problem

Z tym warczeniem pod obciążeniem i brakiem warczenia na luzie tez walcze,ale nie mam zadnych dolegliwości w aucie.

u mnie jest jeszcze brak 100% mocy i większe spalanie gazu o 3 litry. palił 7 - 8, teraz 11 litrów.

Podpowiedziano mi że może to ma związek filtrem powietrza i dolotem,ale jak to sprawdzić podczas jazdy

?

Ja mam coś takiego u siebie tylko w innym silniku, wymiana z filtra powietrza, zabawa z dolotem a przede wszystkim uszczelnienie obudowy filtra miała wpływ na poziom tego warczenia, choć nie udało mi się go wyeliminować do końca. Filtr powietrza wymieniałeś w ogóle? Sprawdź czy z dolotem powietrza wszystko ok.

Najciekawsze jest to ,że tylko pod obciążeniem występuje.Na luzie podczas jazdy i postoju tego nie ma.Na wydechu tam gdzie jest elastyczny łącznik ja nie mam już siatki ,gdzieś się rozleciała,ale ona chyba nie ma wiekszego znaczenia w tym przypadku? :?:

Gość andrzej_m55

Witam

Wiecie, myślę że spalanie to inna sprawa a te warczenie też inna

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Tak myślę

Co do tego warczenia jeśli tylko pod obciążeniem to może gdzieś na poduszce jest luźno, silnik lekko się przechyli i wali wtedy rurą o podwozie

wątpię czy mam luz, w ten weekend miałem przegląd i przeszedłem go, diagnosta by powiedział że coś widzi nie tak. a to warczenie brzmi jak dziura w tłumiku.

a ja myślę że spalanie i warczenie mają ze sobą coś spólnego.

za tydzień będę dalej walczył, napiszę czy coś się zmieniło.