Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o klimę , u mnie jest

Ciśnienie A/C (Systemu Klimatyzacji),0.00 V

Ciśnienie A/C (Systemu Klimatyzacji),336 kPa

Klima się załącza

Panowie nie wiecie skąd uzyskać informacji o parametrach wzorcowych odczytach z Opcoma??

Witam

Korci mnie instalacja tempomatu do mojej Mery 1,7cdti 2004 po małym lifcie i mam kilka pytań:

-czy do aktywowania tempomatu op-com-em potrzebny jest kod car-pass?

-podobno można go zczytać op-comem w mery ale czy musi zadziałać?

-czy tylko do testów zamiast oryginalnej manetki mozna by użyć przycisku zwiernego podłaczonego jako "I" , ktory uruchamia tempomat? Wyłączenie przez hamulec lub sprzęgło.

Gość Fircyk81

1.nie

2.tak, można sczytać z twojej merivy , corsy c i tigry b

3. manetka wiele nie kosztuje, najpierw przejrzyj fora jak jest z tempomatem w merivie, w astrze myślałem że będzie ameryka a okazało się że brakuje mi pół wiązko do ecu, wtyczkę do manetki tempomatu mam a wiązka kończy się na ścianie grodziowej.

dzięki za szybką odpowiedź.

-niestety manetka kosztuje 285 zł nowa, używek prawie brak-mam oferte za 100 zł.

-doczytałem chyba nawet w tym temacie ale moge się mylić, że do aktywacji jest potrzebny kod car-pas

-wszyscy zapewniają, że w dieslach instalka jest gotowa. Chcialem sprawdzić czujniki przy pedałach ale w mery są zabudowane i nic nie widać.

Gość Fircyk81

wydaje mi się że w aucie z tego roku czujniki powinieneś mieć, jeśli zabudowane to op-comem sprawdzisz czy są

w astrze G tempomat u mnie był aktywowany op-comem bez car pas, nie posiadam go, u Ciebie w tym przypadku myślę też nie będzie potrzebny

co do diesla i tempomatu to sprawa obszerniejsza i nie dotyczy tego tematu...

Po pierwsze w 1,7CDTI masz czujniki.

Po drugie do aktywacji jest wymagany CAR-PASS.

Po trzecie manetka jest droga i rzadko można ją upolować na allegro taniej, chociaż czasem się coś trafia.

Po czwarte zerknij na forum elektroda - tam gość dorobił do zwykłej manetki 3 przyciski tempomatu.

jak masz za 100zł to bierz śmiało

Edytowane przez bad

Po drugie do aktywacji jest wymagany CAR-PASS.

dzięki za info ale jak już się podepnie mechanior to za jednym zamachem zczyta car pass i go wpisze aby wejść w tempomat. Chyba dobrze kombinuję.

Jeszcze jak ktoś może podać jak dokładnie to zrobić aby zczytać kod bo wolalbym na mechanika nie liczyć. Sprzęt może ma ale czy wiedze...

Sorry-już mam. :rolleyes:

Przy okazji jeszcze zapytam.

Czy jeśli uda mi się uruchomić domykanie szyb, to dotyczy to również szyberdachów? Czy też takiej opcji nie ma?

• 4 tygodnie później...

Panowie proszę o info na temat Op-Com wersja 100820B klikam zaprogramuj index kodów i wyświetla się puste okno czy to możliwe że nie mam wprowadzonych tych kodów w oprogramowaniu?