Skocz do zawartości

Brak katalizatora, Usunięty katalizator corsa b 1.0 12V

Rekomendowane odpowiedzi

Ok ok to tak zrobie, kupię sonde i umieszcze ją jak była w katalizatorze i aktywuje kontrolke i zobacze czy spalanie się rozwiąże (poprawi), a nawet jeszcze teraz najpierw kontrolke aktywuje czy się świeci bez sondy i bede odrazu widział jak zamontuje sonde czy zgaśnie, biore się do roboty i dam znać, Pozdrawiam Wszystkich;)

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

witam witam, narazie miałem czas na zrobienie kontrolki, i faktycznie świeci się pomarańczowa kontrolka z piorunem (check) była spalona żarówka więc zostaje teraz zamontować sonde żeby kontrolka zgasła i auto zaczęło mniej palić, biorę się do roboty na weekendzie montować sonde, odezwę się jak zrobie :...::spoko:

Edytowane przez Mors3010

Żeby ogarnąc to auto i pozbyć się kontrolki potrzebujesz:

1. Wspawać gniazdo i założyć pierwszą sondę.

2. Kupić taki wynalazek z allegro: http://allegro.pl/emulator-drugiej-sondy-lambda-ocynk-najtaniej-i2965678315.html

lub coś takiego: http://allegro.pl/63-emulator-drugiej-sondy-lambda-mosiadz-katowy-i2992399821.html

3. Założyć ww wynalazek na drugą sondę

4. Skasować błąd lub odłączyć aku (nie wiem czy ten sposób działa na x10xe)

Corsa X10XE ma dwie sondy i to że założysz pierwszą nic nie da, bo druga wyłapie, że nie masz katalizatora. Do tego jest potrzebna "gaz-rurka" z alledrogo.

Gość Mors3010

No właśnie mi też tak tylko wydaje się że corsa b ma tylko jedną sondę widać to na zdjęciach na całym układzie wydechowym że jedna , i właśnie tak mam zrobić wspawać gniazdo na sondę i ja założyć:-) dziś z tym będę działał

Gość Mors3010

Czyli katalozatora nie zakładasz ?

Jestem ciekaw jak to wyjdzie ze spalaniem

pzdr

No nie zakładam własnie sam jestem ciekaw czy zniknie kontrolka i jak spalanie, i jeszcze jeden problem właśnie teraz mam z tym działać ale ale właśnie tato dziś mi kupił sonde nową NGK i co za przeciule że to jest bez wtyczki , są tylko krótkie kabelki żeby sobie do starego przewodu dołączyć i szlak wie który przewód do którego... ta sonda to jest jaka uniwersalna pierwszy raz takie coś widze

Gość Mors3010

no to moga byc jaja

poczytaj na forum tematy o wymianie sondy

jaka kupic a jakich unikac

tzn patrzyłem na forum to polecają właśnie GM, Bosch i NGK tylko jak to bez kostki sprzedają :/