Skocz do zawartości

Problem z parującymi szybani podczas deszczu w astrze F :(

Rekomendowane odpowiedzi

Brudny lub mokry filtr kabinowy.

Co do drugiego problemu to może przepalone żarówki lub bezpiecznik.

Wyszukiwarka Ci pomoże.

• Odpowiedzi 170
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

chodzi o elektryczne zamykanie wlotu powietrza, guzikiem pod pokrętłem od szybkości nawiewu. w astrze mam elektryczne, przycisk, a w corsie miałem manualne, suwak.

czy oby na pewno elektryczne?

dodatkowo poczytaj jeszcze tu

http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/parowanie/parowanie.html

Panowie co co jeżeli filtr jest wymieniony, klimatyzacja (wozonowana) wyczyszczona z grzybów idt nawiew ustawiony na szyby (nie działa wtedy guzik od obiegu zamkniętego) a szyby parują, nie pomaga nawet uchylenie okna tylko załączenie klimatyzacji na 10-20 sek na zimne i 20-40 sek na ciepłe powietrze wtedy tylko pomaga. Problem dotyczy astry II z 99r nie mam już do tego siły. proszę o pomoc

Kurcze, u mnie też filtr moknie, podejrzewam, że po wymianie szyby przedniej, cieknie przez uszczelkę na dole szyby.

Tylko teraz nie wiem jak to uszczelnić, jakieś pomysły?!

Ten plastik pod wycieraczkami nie przylega w kilku miejscach do szyby, a stamtąd już krótka droga do filtra przeciwpyłkowego :wesoly:

nie wiem jak to uszczelnić

... jeśli jest podejscie - silikonem ... albo podjedź do warsztatu z szybami - ciekawe co Ci powiedzą ... może mają sposób ...

A co może być jak zaparuje mi szyba i ją wytre gąbką czy ściereczką to zostają takie mazy jakby były takie tłuste,puszczem mocno nawie i znika

zostają takie mazy jakby były takie tłuste

... bo są tłuste ... palisz w aucie :D

... weź dobrego płynu do naczyń - PUR lub FAIRY i umyj szyby ....