[1.6 16v z16xe Meriva A] Czujnik temperatury cieczy test
-
Podobna zawartość
-
Przez Aggs85
Witam, posiadam astre 1.4 benzyna z 2010.
byl wyciek z ukladu chlodzenia, chlodziwo sie wydostawalo pomiedzy poloaczeniem kolektora a przewodem do zbiorniczka wyrownawczego.to zostalo naprawione . Po tym zauwzylam ze wskaznik poziomu paliwa pokazuje zwiekszone zuzycie o niemalze 50 %. Po podlaczeniu do komputera pokazal sie blad p0118-czyli wysokie sygnal wejsciowy czujnika temperatury chlodziwa , czy ktos z was mial takie objawy i co mogloby to spowodowac? dodam ze sam czujnik byl wymieniony
-
Przez Yoszioka
Jeżeli ktoś wie, skąd może dobiegać takie dziwne pstrykanie, trzeszczenie, nie wiem jak to nazwać - proszę dać znać, bo nie mam już pomysłu... Dodam, że raczej nie drgają żadne plastiki "na wierzchu", bo wszystko jest idealnie spasowane. Przy jeździe na idealnie płaskiej nawierzchni dźwięk ten nie występuje. Z góry dzięki za pomoc w ustaleniu lokalizacji tego denerwującego odgłosu.
https://youtu.be/y1UeSSeP6KA
-
Przez zbysiorek123
Cześć,
znowu mam problem więc piszę. Zastanawiam się czy to już kolejny sterownik chce paść czy przewody.
A mianowicie w ciągu 4 miesięcy kupiłem 3 sterowniki i na każdym po jakimś czasie był ten sam problem.
Na aktualnym sterowniku przejechałem jakieś 10 000 km ( po naprawie w elektro-bip ) i wyskakuje mi kontrolka by jechać do serwisu.. (samochód z kluczem ) .
Lista błedów na zdjęciu. Po usunieciu wracają.
Teraz tak, albo mam takie szczeście do sterowników.... albo przewody..
I teraz pytanie jak je sprawdzić jest ich cała masa jakieś pomysły ?
Piny są całe niezaśniedziałe próbowałem szukać ale są sztywne w peszlu . I nie wiem co teraz znowu sterownik ( oddać go na gwaracje ? jak stwierdzą że to nie sterownik to place 300zł za sprawdzenie tak jest napisane w warunkach gwaracji...
Lecz jak przyszedł sterownik naprawiony to przez te 10 000 km było wszystko ok.
licze na sugestie
pozdrawiam
-
Partnerem serwisu: Karty Plastikowe && Karty Plastikowe
Rekomendowane odpowiedzi