Skocz do zawartości
artilee

Problem ze światłami stopu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Mam problem ze światłami stopu. Otóż świecą się ciągle. Sprawdziłem bezpieczniki oraz żarówki, wyglada że wszystko jest ok. Przeczytałem gdzieś że może to być czujnik świateł stopu. Gdzie mogę go znaleźć a Antarze?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A szukałeś pod pedałem hamulca?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tak szukałem i znalazłem, ale mimo odłączenia wtyczki światła świeciły....problem okazał się być prozaiczny...jedna z żarówek mimo, że wizualnie wygladała ok była uszkodzona....po wymianie na nową wszystko wróciło do normy...więc jeśli ktoś będzie miał taki problem to nie oceniać żarówek wzrokowo tylko wymieniać po kolei

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez KubańczykCK
      Kochani, potrzebuję pomocy!
      Wczoraj wieczorem odkryłem masę błędów elektrycznych w mojej astrze.
      Astra H Kombi 2010r 1,7 101km z17dth
       
      Nie działają:
      Tylna wycieraczka
      Podgrzewanie tylnej szyby (mimo, że cały czas świeci się kontrolka i nie da się go wyłączyć)
      Światła przeciwmgielne tył + przód
      Elektryczne szyby przód
      Panel sterowania światłami i podświetleniem deski 
      Panel sterowania lusterkami 
      Światła cofania
       
      Metodą gaz+hamulec wynotowałem błędy ECN:
      007071
      210870
      05007E
      05007F
      21397F
      213970
      065074
      038008 (ten akurat pojawia się odkąd tylko posiadam autko i mimo wymiany świec niczym go się nie udało skasować)
      210877
      050056
       
      Sprawdziłem bezpieczniki od każdej z w/w usterek - wszystkie ok. Rozpinałem aku na kilka minut - nic. 
      Jestem załamany, w przyszły weekend planujemy wyjazd w góry, a połowa elektryki w aucie nie działa  
      Co robić? Ktoś z Was ma jakiś pomysł?
    • Przez m.bielawski
      Witam forumowiczów. W internecie nie znalazłem podobnego problemu, więc zakładam nowy temat. Więc problem polega na tym, że halogeny zapalają mi się już na zapłonie i świecą gdy włącznik jest ustawiony w pozycji 0. Wyłączają się dopiero po uruchomieniu świateł pozycyjnych lub mijania. Nie mogę ich załączyć przyciskiem od świateł przeciwmgłowych, dioda sygnalizacyjna się nie zapala, jednak słyszę, że przekaźnik cyka. Wyjęcie bezpieczników i przekaźników halogenów nic nie daje - dalej świecą. Gasną tylko jak wyjmie się bezpiecznik F3 w komorze silnika. Za licznikiem znalazłem cieniutki czarny kabelek który jest odłączony i zaizolowany. Ktoś ma jakieś pomysły w którym miejscu jest nagrzebane? Chciałbym używać normalnych przeciwmgielnych, nie wspomnę już tutaj o kwestii prawnej. Dodam, że światła mijania mogę odpalić bez kluczyka. Pozdrawiam.
    • Przez Dziober
      Witam. Mam problem z pojawiającą się kontrolką czerwona od akumulatora. Ogólnie wszystko jest okej, alternator ładuje na poziomie 14,2 14,5. Sprawdzałem akumulator ma sprawność na poziomie 78%. Auto mam od dwóch miesięcy a w ciągu ostatnich 2 tygodni kontrolka zapalila sie kilkukrotnie .Czy to jakieś zwarcie w instalacji elektrycznej? Może jakis problem z wskaznikami na desce jakieś zimne luty... nie mam pojecia moze ktos mial cos takiego... 
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.