Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam astrę F 1.6 16V kombi z lpg II generacji. NIE SEKWENCJA. Sam przełączam o - benzyna 1- gaz 2- benzyna odpala przy 2k obrotów lpg.

Problem wygląda następująco: Samochód działa normalnie odpalam na benzynę potem przełączam na lpg i chcę gdy gaszę przełączyć na PB żeby potem znowu na niej odpalić. Lecz gdy przełączam na PB samochód gaśnie chyba że w momencie przełączania przegazuje i nie zdążą spaść obroty. Coś na zasadzie jakby benzyna zbyt wolno wpływała. Byłem u gaziarza powiedział że to nie od instalacji nic.
Proszę o pomoc

Pozdrawiam.

Kiedy filtr paliwa wymieniany?

Co się dzieje gdy odpalisz na Pb pojeździsz i na niej zgasisz?

Edytowane przez adam1954

Przecież nawet jesli zgasisz silnik pracujący na LPG, i dopiero potem przełączysz na pb, to odpali na benzynie, bo po przekręceniu stacyjki w pozycję zapłon pompa paliwa poda benzynę.

W tym przełączniku masz pozycję 0-wypalanie .

Gdy przełaczysz z LPG na 0 to jeszcze masz LPG i włączając na Pb może się zalewać obydwoma paliwami.Po to może być potrzebne przygazowanie.

Zrób tak: zgaś na LPG i przy odpalaniu przełącz na Pb.A potem normalna procedura.

Jak tylko jest na PB to jest normalnie bez problemu ale jak jeżdzę na gazie i zgaszę na nim to przy odpalaniu na benzynę odpala po czym od razu gaśnie jakby spalał resztkę gazu i dopiero jak trochę pokręci to odpala na pb.

Pomierz przełącznik czy całkowicie odcina LPG.A właściwie to już może pora wymienić na nowy.Nie są drogie..

W dniu 1.11.2016 o 15:53, adam1954 napisał:

Pomierz przełącznik czy całkowicie odcina LPG.A właściwie to już może pora wymienić na nowy.Nie są drogie..

Ok, a jak mam to zrobić możesz coś pomóc jak wymienić itp żeby wszystko bylo dobrze???

U mnie jest taki przełącznik: http://spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/c9/96/a1/przelacznik-benzyna-gaz-rok-produkcji-2011-lubelskie-127553597.jpg

Edytowane przez XSZYMONXx

Musisz wyjąć stary i zobaczyć jaki masz.kupujesz taki sam i montujesz.Gazownicy przeważnie robią je na sztywno bez złączek więc musisz sobie dorobić konektory albo samemu odciąć stary i dolutować nowy

Np.taki http://www.phjacus.pl/P1-Przelacznik-AC-STAG2-W-2W-p41.html

Ale to masz jako przykład.A twój musisz sprawdzić jaki masz.

Albo jedź do gazownika to ci podłączy automat i będziesz miał problem z głowy.

Edytowane przez adam1954