Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem tylko że objawy są takie:odpala po którymś razie na zimnym jak już odpali niema wiekszego problemu słychać metaliczny dźwięk czegoś co się kręci jak nie zapali to słyszysz że coś przestaje się kręcić po wyłączeniu zapłonu jakby metalicznym dzwiękiem auto prubuje odpalić tak jaby nawet jakby załapuje i dalej prubuje jakby nieumiał się wkrecić dodatkowo niewiem jak się obsługuje wyświetlacz mid ale na guzikach po przytrzymaniu dwuch jest jakby reset wyświetlacza po przytrzymaniu przycisku tego niżej jak od zegarka brak reakcji zauważyłem także że świeci się check na wyświetlaczu mid choc na zegarach już jest tylko do czasu włączenia zapłonu jedyny bład jaki czasem pokaże p0335 czujnik wałka korbowego niedotarłem do niego bo nieumiem go chwilowo znaleść

https://opel.7zap.com/pl/car/apv/

Może tu znajdziesz podpowiedź.

• Like 1

jeszcze jedna sprawa jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o wyświetlacz sintry z informacjami jak się go obsługuje mi pokazuje zegarek i informacje o spalaniu ja przełączyć na inne informacje wiem napewno że jak ma jakiś problem to pokazuje go ciągle po pokazywało mi problem z czujnikiem płynu chłodniczego okazało się urwane przewody przez jakiegoś artyste który podłączyl kable te do instalacji lpg zrobiłem obejście adaptacje innej wtyczki chwilowo i problemu już niema 

dzięki za stronę ja mam x30xe v6 to to samo czy 2.2 się różni myślę że nie i tylko silnikiem i mocniejszym osprzętem jeśli chodzi o większą jednostkę  ale wole zapytać się upewnić

czujnik obroty wału korbowego jest więcej (3) wg tej instrukcji o częściach czyli na logikę jeśli błąd na to wskazuje może być uszkodzony nie tylko główny ale także jeden z pozostałych a zna ktoś lokalizacje tych czujników do czego są wpięte gdzie jakiś schemat ??

1 godzinę temu, Gregor napisał:

dzięki za stronę ja mam x30xe v6 to to samo czy 2.2 się różni myślę że nie i tylko silnikiem i mocniejszym osprzętem jeśli chodzi o większą jednostkę  ale wole zapytać się upewnić

czujnik obroty wału korbowego jest więcej (3) wg tej instrukcji o częściach czyli na logikę jeśli błąd na to wskazuje może być uszkodzony nie tylko główny ale także jeden z pozostałych a zna ktoś lokalizacje tych czujników do czego są wpięte gdzie jakiś schemat ??

Za boga nie wiem, o co chodzi.

ja37-

1)czujnik obrotów wału korbowego wg tego linku są 3 nie jeden 

błąd p0335 wskazuje na ten czujnik czyli może być problem z jednym z 3 tych czujników 

czy wiesz gdzie one są w 3.0 v6

2)wyświetlacz mid gdzie jest zegarek i informacje o problemach i spalaniu ma 2 przyciski jak się obsługuje ten wyświetlacz by np jak pokazuje mi spalanie by pokazał inne parametry 

3) gdzie podłączony jak powinien być ten czujnik z dwoma krućcami i wtyczką 

4)czy masz schemat podłączenia evap w sintrze x30xe bo normalnie standardowo w puszkach powinny być 3 krućce (1 łączy z bakiem 2 z zaworem a 3 ze świeżym powietrzem a w sintrze jest ich więcej i ktury to który )

5)co to może być auto odpali po długim kręceniu podczas pruby odpalania słychać metaliczny dżwięk  jak skończysz próbe odpalenia słyszysz dżwięk jakby kręci się jakieś koło hacząc o blachę przez chwile jak odpali to chodzi nierówno słychać delikatne falowanie silnika jak odpali pochodzi  i zgasisz od razu odpalisz auto na dotyk jak postoi znowu to samo wyświetlacz mid ma podkreślone  jakby w ramce na żółto check a na zegarach check gaśnie po odpaleniu a jedyny błąd jaki pokazuje to p0335  pozdrawiam

1 - jeszcze nie widziałem silnika z trzema czujnikami wału.

2 - nie wiem, jaki jest mid w sintrze, google, czy instrukcja obsługi nic nie mówi?

3 - https://opel.7zap.com/pl/car/apv/  - tu naprawdę nic nie ma?

4 - jw

5 -  przetrzepać wiązkę od czujnika wału.

4 godziny temu, ja37 napisał:

1 - jeszcze nie widziałem silnika z trzema czujnikami wału.

2 - nie wiem, jaki jest mid w sintrze, google, czy instrukcja obsługi nic nie mówi?

3 - https://opel.7zap.com/pl/car/apv/  - tu naprawdę nic nie ma?

4 - jw

5 -  przetrzepać wiązkę od czujnika wału.

1. CZUJNIK PRĘDKOŚCI WAŁU KORBOWEGO OPEL SINTRA (7zap.com) są 3 szt opisane nr 2,3,5

2.mid-wyświetlacz na desce pod szybą przednią pokazuje godzine problemy z czujnikami etc ,nie dotarłem do instrukcji mam tylko części instrukcji

reszte przeszukam

13 godzin temu, Gregor napisał:

1. CZUJNIK PRĘDKOŚCI WAŁU KORBOWEGO OPEL SINTRA (7zap.com) są 3 szt opisane nr 2,3,5

2.mid-wyświetlacz na desce pod szybą przednią pokazuje godzine problemy z czujnikami etc ,nie dotarłem do instrukcji mam tylko części instrukcji

reszte przeszukam

1 czujnik wału jest jeden i znajduje się koło filtra oleju, modele różnią się kostką do cewki

2 mid pokazuje pierdoły, poziom płynu, oleju, spaloną żarówkę

2 godziny temu, robert514 napisał:

1 czujnik wału jest jeden i znajduje się koło filtra oleju, modele różnią się kostką do cewki

2 mid pokazuje pierdoły, poziom płynu, oleju, spaloną żarówkę

Witam cię i dziękuje za dołączenie do rozmowy jeśli chodzi o mid pokazuje pierdoły ok czy mid pokazuje jeden po drugim czy można przełączać miedzy parametrami np pokazuje spalanie czy mozna coś zrobić i jak by pokazał inny parametr czy sam przeskoczy do następnego czy tylko pokazuje spalanie a inne jak mają problem tylko ?

2 godziny temu, Gregor napisał:

Witam cię i dziękuje za dołączenie do rozmowy jeśli chodzi o mid pokazuje pierdoły ok czy mid pokazuje jeden po drugim czy można przełączać miedzy parametrami np pokazuje spalanie czy mozna coś zrobić i jak by pokazał inny parametr czy sam przeskoczy do następnego czy tylko pokazuje spalanie a inne jak mają problem tylko ?

zmieniasz manetką prawą, kasujesz, przytrzymując dłużej manetkę