Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mariusz_760301

http://www.allegro.pl/item501777682_zarowki_h7_x_treme_philips_oryginalne_nowe.html

czym więcej światła na dziurawych drogach tym bezpieczniej - oczywiście zgodnie z przepisami :-)

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Ta przeciez takie testy w gazetach się kupuje :-)

Kup sobie 3 gazety z testami tego samego np zarowek czy opon, zobaczysz jakie są rozbierzności masakryczne.

Gówno warte te gazety.

nie przesadzaj - zresztą w AŚ był podobny test i też wygrał standardowy Bosch, Osram i Philips.

Wybrałem Philipsa VisionPlus +50%

według mnie lepiej oświetlają drogę niż Osram NB pomimo tego iż osram miał +90%

(a tak na marginesie jakie idą żarówki do postojówek? :wink: )

chodzi o oznaczenia

• 4 tygodnie później...

Mam takie pytanie czy moc żarówki H7 musi być taka jak podaje producent samoachodu.U mnie jest to 55W a niektóre żarówki mają nawet moc 100W czy taką moge założyć do mojego samochodu.

niektóre żarówki mają nawet moc 100W czy taką moge założyć do mojego samochodu.

chcesz spalic lampy i instalke to zakladaj

po cos sa podane zalecane parametry

100W sa na dodtaek nielegalne

• 4 tygodnie później...

Witam. Odnośnie żarówek, ja miałem Osram NIGHT BREAKER +90 %. Byłem naprawdę z nich zadowolony, ponieważ tak świeciły że praktycznie w ogóle nie używałem świateł drogowych. Niestety cieszyłem się krótko po 6 miesiącach jedna się spaliła (około 5000 km). Świeciła super, ale za krótko. Świeciły lepiej niż poprzednie, ale niestety kosztem żywotności ("przewatowanie żarnika").

Mnie chodzi o opinie nt tych co wymieniłem w poście :D Albo jakąś alternatywe która bedzie świecic lepiej od standardowych żarówek.