Skocz do zawartości

warczenie silnika po depnieciu pedału gazu + wieksze spalani

Rekomendowane odpowiedzi

Ja juz mam :)

zdemontowałem filtr pow. czyli dolną część i filtr,zostawiłem góre.jeździłem tak kilkanaście km i nic nie stukało,warczało.ale muliło.oczywiście zabezpieczyłem wlot.teraz pod kopułę fitra ma włożoną gąbkę :spoko: ,jakieś włókno.i cisza nic nie warczy.

błędy ortograficzne rażące -robertnet

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Mam tak samo przy mocniejszym wdepnięciu gazu warczy wyje ale tylko w zakresie 2000-2800obr/min i nie ma mocy. Dodatkowo zauważyłem że jak wdepnę do końca gaz np przy 80 km/h na 5 biegu nie ma żadnej reakcji o co chodzi! Też tak macie w swoich Astrach?

Poprawiłem "regulamin 3,1"/ andrzej_m55

Gość andrzej_m55

Witam was

Wiecie, zrobiło mi się takie buczenie bo delikatnie zawadziłem tłumikiem

Lekko się rozszczelniło na złączu. Po dodaniu gazu tak to słychać właśnie. Buczenie

andrzej_m55, widzisz, ja u siebie jestem na 100% pewien, że buczenie to nie ma nic wspólnego z wydechem. Jest on szczelny, zresztą jestem też po jego naprawie i dokładnym sprawdzeniu. Buczenie to ewidentnie słychać pod maską, a jak otworzę obudowę filtra słychać je ewidentnie z dolotu powietrza do przepustnicy i jest wówczas głośniejsze. Tu nie mam wątpliwości, tak jak pisałem po doszczelnieniu obudowy filtra jest ono cichsze. Generalnie ja też mam problem z mocą, choć teraz mniej narzekam, bo wywaliłem wybebeszony już katalizator i wstawiłem strumienicę i jest znaczna poprawa, powiedzmy do zadowalającego poziomu, ale czuć, że chyba jeszcze mógłby pójść lepiej. Może więc przyczyna jest podobna.

Jakiś czas temu bawiłem sie z regulacją LPG i takie buczenie występowało zarówno przy zbyt ubogiej mieszance jak i przy bogatej.

Silnik buczy autko nie nie jedzie, nie ma mocy.

Zerknij może coś w tym kierunku.

• 1 miesiąc temu...

witam po dłuższym czasie

postanowiłem sprawdzić jego spalanie benzyny, zatankowałem E98 i wyszło że pali 12/100.

dziwi mnie to trochę bo gazu pali 11/100.

wyczytałem że powinien palić 8 - 9/100 benzyny

Spróbuj odłączyć na noc akumulator i dopiero sprawdź spalanie na benzynie.

• 2 tygodnie później...

witam ponownie

ponownie dałem auto swojemu mechanikowi ale to taki co przeważnie robi ople.

po ponownym sprawdzeniu od strony mechanicznej i elektrycznej, stwierdził z innymi mech. że nie ma pojęcia co mojemu dolega, wszystko jest ok. żadnych błędów na techu, silnik cichy i płynnie pracuje. za spalanie jest odpowiedzialny czujnik temp. płynu chłodzącego, który podmienił. nic się nie zmieniło po wymianie, a to warczenie i brak mocy, też nie jest wstanie powiedzieć, co się dzieje. przejechał się nim i stwierdził że moc to ma, ale według mnie to jej trochę brakuję, jedyna możliwość jaka mi zostaje jak mi powiedział, to trafić na taką samą astrę, by podmieniać części i patrzeć co się zmieni.

pozdrawiam

patrzyłeś na katalizator

?

Ja u siebie nie mam już katalizatora a zamiast niego jest strumienica. Oprócz lekkiej poprawy mocy nic się nie zmieniło. Auto mimo to i tak wciąż muli a teraz jak tem. powietrza spadła trochę to buczenie jest głośniejsze i występuje u mnie już po każdym lekko mocniejszym wciśnięciu pedału gazu...