Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę, polećcie mi "kabelek", przy pomocy którego mógłbym aktywować tempomat w Astrze G 1,7 DTI 2003.
Ewentualnie szukam namiarów na kogoś kto pomógłby to zrobić - w okolicy Łódż/Aleksandrów/Konstantynów...

Pozdrawiam,
Marek

op-com wystarczy do tej roboty, ewentualnie ktoś z tym kabelkiem :-)

op-com wystarczy do tej roboty, ewentualnie ktoś z tym kabelkiem :-)

Czy np taki op-com (wersja oprogramowania 1.59) będzie ok?

http://www.aliexpress.com/store/product/5pcs-lot-Free-Shipping-Opel-OBD2-OP-COM-Diagnostic-Interface-OPCOM-Scanner-OP-COM-tool-Work/113708_626898809.html

Edytowane przez kolor1

Witam, prawdopodobnie zrobiłem sobie problem. Posiadam interfejs op-com v1.45 i do tej pory korzystałem z oprogramownia 08-2010 PL, wszystko było OK, sterowniki działały jak należy, w Menadzerze Urządzeń wykrywało go jako OP-COM V2. Niestety zachciało mi sie nowszej wersji oprogramowania i podłączyłem interfejs do oprogramowania 120309a i niestety wystąpił problem, zaraz wyskoczył komunikat że nie mozna znależć sterowników i program nie znajdował intefejsu. Postanowiłem przeinstalować system i od nowa zainstalować sterowniki ale niestety nie chciało mi znależć odpowiednich sterowników i po podłączeniu do programu OP-COM w wersji 08.2010 nie wykrywało interfejsu. Poszukałem trochę po necie i natknąłem sie na sterowniki CDM v2.10.00 WHQL Certified, zainstalowałem i Windows wykrył interfejs ale w Menadżerze Urządzeń widzi go teraz jako USB Serial Converter, po podłączeniu interfejsu do oprogramowania OP-COM 08.2010 przechodzi test intefejsu poprawnie ale nie wiem czy połączy mi sie z samochodem.

Powiedzcie mi czy uwaliłem intefejs czy mimo to, że teraz rozpoznaje mi intefejs jako USB Serial Converter to sprzęt jest dalej OK czy trzeba coś przeprogramować.

• 2 tygodnie później...
Gość marcinsgdz

Od jakiegoś czasu corsa zrobiła się słabsza. Dziś dokonałem diagnostyki op-com i żadnych błędów. Zrobiłem nagrywanie odczytów przepływomierza, pozycji egr, dawek paliwa/powietrza. Czy ktoś może zinterpretować je i czy np. przepływomierz jest ok?

Będę bardzo wdzięczny - dziś byłem umówiony u mechanika a i tak nie znalazł dla mnie czasu. Liczę na Was koledzy!

Desktop.zip

Edytowane przez marcinsgdz

Gość marcinsgdz

Dziś pojawił się błąd ABS prawego przedniego koła (bląd stały) - czy to moze miec wpływ na słabą reakcje pedału gazu?

Chiński klon wreszcie przyjechał... Niestety mam problem z oprogramowaniem. Płytka z softem nie uruchamia się. Poratuje ktoś?
Urządzenie chcę podłączyć do lapka z Windows 10.

Czy po instalacji oprogramowanie trzeba będzie aktywować?

Pozdrawiam,

Marek

Edytowane przez kolor1

Nie uruchamia się, bo aplikacja nie jest kompatybilna z Windows 10, dodatkowo brak na daną chwilę sterowników pod Windows 10.

Szukaj lapka z windows XP, 7 lub ewentualnie z 8/8.1