Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post - prosze o wyrozumiałość. Poszukuje dokładnych oznaczeń pasa środkowego do opla Astra III classic 2010, 1.4 hatcback. Znalazłem jego numer katalogowy:5197758, tutaj można go znaleźć ale niestety nie ma oznaczeń które są na pasach:

Znalazłem na allegro następujące oferty:

Nie wiem czy te zestawy są kompletne i przejdą homologację (konieczność domontowania pasa tylnego środkowego).

Znalazłem w sieci zdjęcię zestawu:

gdzie z prawej strony widoczny jest element (na końcu linki) którego nie widzę na zdjęciach z allegro. Pytanie czy te zestawy z allegro są kompletne i wystarczą do montażu i homologacji?? Ma ktoś może jakąś notę katalogową tego pasa albo jakieś inne dodatkowe rysunki/informacje?

p.s. jeden z tych pasów z allegro (drugi link) ma następujące oznaczenia:

na papierowej metce przyklejonej do plastiku jest następujący numer : 566324601

do pasa jest przyszyta również taka mała czarna szmaciana metka,

i na tej metce są następujące numery :

13 181 213

13 181 131

604 5135 00 czy to jest właściwy pas ?

Pozdrawiam

Marcin

https://forum.opel24.com/topic/69621-tylny-%C5%9Brodkowy-pas-bezpiecze%C5%84sta-opel-astra-iii-2010/

W EPC znalazłem to:

13301866 51 97 758

PAS BEZPIECZEŃSTWA KOMPLETNY,ŚRODKOWE SIEDZENIE,CZARNY (INDEX IK) (numer produktu 13301813).

Ten drugi z Allegra wygląda ze by mógł pasować.

DZięki, już go kupiłem. Pytanie czy te śruby mocujące przy tym pasie nie są jednorazowe ? Gdzie je można nabyć poza ASO

Śruby nie są jednorazowe.Główka śruby jest na torxowy klucz a gdzie ją zdobyć poza ASO to niestety nie wiem. Moze będzie przy pasie który kupiłeś.

Śruby nie są jednorazowe.Główka śruby jest na torxowy klucz a gdzie ją zdobyć poza ASO to niestety nie wiem. Moze będzie przy pasie który kupiłeś.

Jest przy pasie, pytanie tylko czy coś jeszcze może być potrzebne (patrz zdjęcie z allegro).