Skocz do zawartości

Frontera B 2.2 benzyna x22se z 99r., umarł silnik, jaki inny z opla 2.2 będzie pasował?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Umarła mi frontka. Silnik 2.2 x22se. Chcę kupić nowy silnik, wybór w x22se jest bardzo mały, czy z omegi 2.2 będzie pasować lub z frontki z tym drugim oznaczeniem. Czy jak założę z omegi to podejdzie cały osprzęt? Są do kupienia 2 takie same x22se ale cena 2500-2800 za goły silnik jest trochę z kosmosu!!!!!! Proszę pilnie o pomoc. Ps. nie znalazłem podobnego tematu na forum (jest jeden stary ale odnośnik nie działa) więc piszę nowy temat. Pozdrawiam :-)

Można włożyć X22XE z Sintry, Omegi. Wkładasz sam słupek i dajesz swój osprzęt. Można jeszcze włożyć X20XE. To są podobne motorki do tego który miałeś.

Witam.

Dzięki za odpowiedź, czyli rozumiem że cały osprzęt będzie pasował i nie ma różnicy nawet to, że w omedze nie było 4x4 a w sintrze był poprzecznie, będzie wszystko pasować? Sorki że tak dopytuje ale jak już kupię...... to będzie po fakcie :-).

goly slupek to goly slupek

twoj osprzet to twoj osprzet

co moze nie pasowac to miska olejowa

ale ta sie tez wymienia

Panowie bardzo dziękuję :-), zabieram się za szukanie silnika. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :-)

Witam ponownie, miałem silniczek z oznaczeniem x22se, znalazłem z frontki z oznaczeniem x22xe, rozumiem że będzie pasować. A tak z ciekawości jaka jest różnica w tych silnikach o różnych oznaczeniach?

x22se to x22se

co masz na mysli inne oznaczenia ??

nie ma x22se z innymi oznaczeniami

y22se to juz calkiem inny silnik

montowany np w vectrze B i C

napedzany lancuchem i innej konstrukcji

no ale chodzi mi o x22xe, czyli jednak oznaczenie inne niż x22se :-) Miałem x22se a teraz kupuję słupek z oznaczeniem x22xe i o tą różnicę mi chodzi

czytając schemat co kolega zamieścił powyżej wynika z niego, teraz jak patrzę, że jest różnica w stopniu sprężania x- ma większe od s. Pytanie w takim razie (zaznaczam że się nie znam więc wolę zapytać :-)), czy jak zamienię gołe silnika to osprzęt ttypu wtryski będzie pasować czy jednak ma to jakieś znaczenie?

Jak kupujesz goły słupek i zakładasz swój osprzęt - to nie ma znaczenia.