Skocz do zawartości

Astra J 1.4 sedan 2017 nie przełącza na lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Tomjankes może wreszcie znaleźli lek na te nasze bolączki. Dobrze by było, żeby zrobili kampanię naprawczą, bo dużo ludzi czeka.

Dowiedzcie się jeszcze jaka zmiana w tym oprogramowaniu w porównaniu ze starym.

Witam

Dziękuję Panom za przeprowadzenie próby i informację. Cieszy mnie że w obu przypadkach były pozytywne - czyli statystycznie skuteczność 100 procentowa. Pewnie ruszy jakaś akcja naprawcza. dla pozostałych użytkowników z tym problemem. Nam pozostaje pewnie jeszcze trochę poczekać.

Witam i pozdrawiam!

Do mnie dzwonili dzisiaj z ASO. Jestem umówiony na środę. Ponoć przyjedzie ktoś z centrali. Prawdopodobnie zostanę "szczęśliwym" użytkownikiem wersji testowej. Czyli ruszają w teren, 300 km od Warszawy na południowy - wschód. Może nie jest nas aż tak wielu i akcja zostanie przeprowadzona po cichu.

Witam do mnie też dzwonili, wcześniej pisałem maila do opla. Jestem umówiony na 5.02. Podobno ma ktoś przyjechać z Gliwic. Północnowschodna Polska

Do kolegi GGigi

Moje ASO jest w Zamościu czyli południowo-wschodnia Polska i odległość się też zgadza, czyżby.....?

Edytowane przez zdmar

Dziś po południu 8 godzin postoju, godz. 16.00 temperatura 7 *C, samochód przełączył się bez problemu.

Panowie mam nadzieję, że wszystkim pomoże zmiana oprogramowania i nie dajcie sobie wcisnąć kitu, że to wina gazu, bo jak widać Opel jak chce to może. Wkurza mnie to jak uparcie chcieli czyścić mi jakiś zawór, a tak naprawdę winna była elektronika. Piszcie co u Was - po naprawie.

Moje ASO jest w Zamościu czyli południowo-wschodnia Polska i odległość się też zgadza, czyżby.....?

W pobliżu, ale 150 km nas dzieli - Rzeszów. Pozdrawiam.

Technicy nic nie mówią pracownikom serwisu - jak się pytałem to usłyszałem że nie wiedzą jakie zmiany wprowadzili. Taka tajemnica. U mnie dzisiaj +4*C na zewnątrz, 2.5 km przejechane i temperatura przełączenia 53*C. Wszystko poprawnie załączone. Co by nie zrobili to najważniejsze są dwa aspekty: spalanie lpg zostało takie samo i wróciła prawidłowa jego praca. Pozdrawiam