Skocz do zawartości

Astra J 1.4 sedan 2017 nie przełącza na lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Homologację zbiornika dołączają do samochodu. Podczas dokonywania przeglądu przedsprzedażnego, mechanik winien zabezpieczyć białą kopertę zawierającą TDT zbiornika tak samo, jak carpass i dołączyć do dokumentów z przeglądu.

Winę ponosi dealer.

Gość Mario330

A co zrobić ja od stycznia walczę z salonem o świadectwo homologacji. Jak narazie twierdzą że urząd ma na to nawet rok. Orientuje się ktoś jak to wygląda???

Z tego co wiem kopię TDT otrzymuje się do 30 dni od złożenia wniosku - wymaga chyba jakiejś opłaty, ale nie jestem pewien.

EDIT

http://www.tdt.pl/jednostka-inspekcyjna-tdt/zbiorniki-stanowiace-wyposazenie-pojazdow-samochodowych-lpgcnglng/duplikat-poswiadczen-zbiornikow-lpg.html

65 złotych

Gość tomasz88

Witam panowie ,mam podobny problem opel astra j ,1.4 ,byla juz wymieniana cewka ,czyszczenie elektro zaworow i nic nie pomaga ,raz przełącza sie na gaz raz nie .

Homologację zbiornika dołączają do samochodu. Podczas dokonywania przeglądu przedsprzedażnego, mechanik winien zabezpieczyć białą kopertę zawierającą TDT zbiornika tak samo, jak carpass i dołączyć do dokumentów z przeglądu.

Winę ponosi dealer.

U mnie również przy odbiorze auta, salon nie dołączył świadectwa homologacji. Na szczęście dealer je po roku u siebie odszukał i mi przekazał.

Gość lukaszo11

ja także odebrałem - używaną Astrę J 1,4 turbo LPG 2016r - raz jedzie ok - raz wywala błąd : awaria pojazdu - i już nie da się przełączyć na GAZ - chyba ,że postoi jakiś czas - wtedy albo przejade z 60 km bez problemu - albo po paru km wywali błąd.....

ja także odebrałem - używaną Astrę J 1,4 turbo LPG 2016r - raz jedzie ok - raz wywala błąd : awaria pojazdu - i już nie da się przełączyć na GAZ - chyba ,że postoi jakiś czas - wtedy albo przejade z 60 km bez problemu - albo po paru km wywali błąd.....

dziś zrobiłem mały test - odpaliłem rano auto - OK - bez błędów - wyłączyłem Gaz , przejechałem jakies 7km , wjechałem na autostradę - włączyłem gaz - 150 - 180 km/h - wszystko gra i tak przez 20 km , dojechałem do bramek zwalniając przed nimi - wrzuciłem na luz - błąd "awaria pojazdu" - gaz sie wyłączył - nie da się już włączyć - pewnie do czasu aż nie postoi na parkingu jakiś czas......

Gość pepedealer

Ja już jestem po wizycie. Niestety aktualizacji oprogramowania nie było. Pan stwierdził że nie ma na auto kampanii a oprogramowanie samochód ma aktualne. Wyczyścili elektrozawór (usługa płatna).

Gość lukaszo11

Ja już jestem po wizycie. Niestety aktualizacji oprogramowania nie było. Pan stwierdził że nie ma na auto kampanii a oprogramowanie samochód ma aktualne. Wyczyścili elektrozawór (usługa płatna).

powiedz Kolego - czy Twój problem był cykliczny ? Tz. u mnie przejadę czasem 2 km - czasem 20km - popracuje lekko nierówno na gazie i od razu błąd " awaria pjazdu" i już nie przełączę na LPG - dopiero jak auto postoi na parkingu - wtedy odpalę