Skocz do zawartości

Znajdź zawartość

Wyświetlanie wyników dla tagów 'klima' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj przy użyciu nazwy użytkownika

Typ zawartości


Forum

  • forum.opel24.com
    • Informacje i ogłoszenia
    • Na każdy temat
  • Porady oraz dyskusje dotyczące poszczególnych modeli Opla
    • Opel Adam - Forum
    • Opel Agila - Forum
    • Opel Ampera - Forum
    • Opel Antara - Forum
    • Opel Astra - Forum
    • Opel Calibra - Forum
    • Opel Combo - Forum
    • Opel Corsa - Forum
    • Opel Frontera - Forum
    • Opel Insignia - Forum
    • Opel Kadett - Forum
    • Opel Meriva - Forum
    • Opel Mokka - Forum
    • Opel Omega - Forum
    • Opel Signum - Forum
    • Opel Sintra - Forum
    • Opel Tigra - Forum
    • Opel Vectra - Forum
    • Opel Vivaro i Movano - Forum
    • Opel Zafira - Forum
    • Pozostałe modele
  • Motoryzacja - ogólnie
  • OPEL24 Riders
  • Porady dla kupujących samochód

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki, które zawierają...


Data utworzenia

  • Od tej daty

    Do tej daty


Ostatnia aktualizacja

  • Od tej daty

    Do tej daty


Filtruj po ilości...

Dołączył

  • Od tej daty

    Do tej daty


Grupa podstawowa


Lokalizacja


Inna marka


Silnik


Nadwozie

Znaleziono 9 wyników

  1. Witam. mam problem z załączaniem klimatyzacji. Otóż po przekręceniu kluczyka w stacyjce na ON na plusie cewki przekaźnika od włączania sprzęgła klimy od razu pojawia się napięcie czy włączę guzikiem czy nie. ale i tak klimy nie załącza bo jak mierzę miernikiem między + a - cewki to jest jakieś 10,5 V. Sprawdziłem też żarówką między zaciskami cewki - nie świeci. jak minus żarówki zwarłem do masy karoserii żarówka zaświeciła czyli plus jest . przewody , dojście do plusa do przekaźnika przekazywanego później na sprzęgło jest... przewody są ok . co robić??? spotkał ktoś się może z takim przypadkiem??
  2. Witam Szanownych forumowiczów. Mam takie pytanie. Otóż nie włącza mi się klima w mojej Merivie A z 2003 r. W ubiegłym roku robiłem serwis wraz z wymianą sprzęgiełka kompresora. W tym roku klima nie działa. Miałem spalony bezpiecznik, który wymieniłem, dodatkowo po podłączniu pod kompa wyskakuje błąd p1530 czyli walnięty przekaźnik. I tu moje pytanie gdzie znajduje się przekaźnik do klimy w tym modelu. Zlokalizowałem 1 duży brązowy obok akumulatora oraz skrzynkę z przekaźnikami pod fotelem kierowcy *fotki w załączniku'. Nie mogę jednak nigdzie znaleźć umiejscowienia w/w przekaźnika., który to jest? Może ktoś z szanownych Panów miał taką przypadłość ? Pozdrawiam
  3. Witam. Mam pewien problem z moim oplem . Dokładnie to Opel Vectra B 1.8 96 rok w gazie chodzi o to że gdy włączę klimę nagle temperatura podchodzi do 100 a nawet na czerwone pole po wyłączeniu klimy temperatura spada do 95/100 stopni . Z góry dzięki
  4. Witam Posiadam Zafirę A 1,8 125 km z 2004 roku w ostatnim czasie zaczął wariować climatronic. Po zgaszeniu samochodu nadal chodzą nawiewy czasem pomaga odłączenie klemy od akumulatora na ok 2 minuty ,,na chwilę dopóki znowu nie będzie potrzeba włączenia klimy '' . W środku ze względu na ciągłe chłodzenie przez klimę trzeba się ciepło ubrać aby przejachać do tzw sklepu 2 km dalej . Kupiłem drugi panel climatronica i dalej ta sama sytuacja. Proszę o pomoc nie wiem jak sobie z tym poradzić
  5. cześć wszystkim, mam nie lada zagwozdkę. W moim oplu rocznik 2009, co jakiś czas wyłącza się panel klimatyzacji. nie umiem określić zależności ani żadnych specjalnych okoliczności. Po przejechaniu, najcześciej kilkudziesięciu km, gaszę silnik, na chwilę wychodzę z samochodu, wracam i panel klimatyzacji w ogóle nie reaguje. Nie działa podświetlenie, nadmuch, totalnie nic, tak jakby gubił gdzieś zasilanie. Jak samochód postoi przez dłuzszy czas panel "wstaje", odpalam i wszystko działa bez zarzutu. Chyba raz zdarzyło się, ze panel wyłączył się podczas jazdy, wyłaczył się i po dłużej chwili włączył. najcześciej jednak jest to po zgaszeniu samochodu, przy ponownym odpaleniu silnika. Oczywiscie u elektryka insignia była już chyba ze 4 razy, a problem nadal występuje. Elektryk tweirdzi, ze sprawdził wszsytko, że nie ma pomysłu. znalazł zimne luty, sprawdził wszystkie bezpieczniki, znalazł miejsce w skrzynce bezpieczników pod kierownicą, które odpowiedzialne jest za właśnie włączanie i wyłączanie panelu klimy, przeczyścił, powyginał i miało działać. Niestety nadal nic. Wymieniony był także sam panel, niestety to nie pomogło. Ostatecznością miało być poprowadzenie nowego przewodu ze skrzynki bezpieczników bezpośrednio do panelu. Niestety również nie pomogło. Elektrk rozłożył ręce i nie może znaleźć przyczyny. czy ktoś z Was ma jakiś pomysł? Co to może być za krzak? Trochę już tracę cierpliwość
  6. Witam kolegów. Mam problem z wentylatorem klimatyzacji ,stoi na dębowo ,jest do wymiany i teraz pytanie 1.Czy do wszystkich wersji Astry H jest taki sam wentylator ? 2.Czy da się wymienić wentylator bez zdejmowania zderzaka? 3.Jaki jest koszt ewentualnej wymiany? Będę wdzięczny za info.
  7. Witam, kiedyś trafiłem gdzieś na forum na temat odnośnie klimy w którym była informacja które styki zewrzeć aby włączyć wentylatory lub sprzęgło klimy. Niestety nie potrafię go teraz zlokalizować. Pamięta ktoś może?
  8. Cześć ostatnio kupiłem tigre , dość tanio i postanowilem nabić klime , pojechałem do mechanika i sprawdził szczelnosc i bylo ok , nabił troche gazu na próbe , wlaczylem klime i niby załącza sie ale dmuchała cieple powietrze , niewiem co poradzić miał ktoś podobny problem i jakieś rozwiązanie na to ? proszę o pomoc opel tigra 1.4 90km
  9. Witam was, przeszukałem forum ale nie znalazałem podobnego tematu. W zeszłym tygodniu wymianiłem chłiodniczkę klimatyzacji w Astra G 1.7CDTI(auto kupiłem miesiąc temu z niesprawną klimatyzacją). Zaprzyjaźniony mechanik wymienił chłodniczkę, nabił uklad czynnikiem chłodzącym jednak klima nadal nie chłodzi.(układ był nabijany dwukrotnie - nabity i ściągnięty i ponownie nabity) Kompresor włącza się normalnie, podobnie jak wentylator na skraplaczu. Układ jest również szczelny. Dodam tylko że klima załączyła sie na moment w dzień po nabiciu ale trwało to bardzo krótko. Co może być przyczyną?? chłodniczka klimatyzacji była wymieniona jednak osuszacz już pozostał stary. Będę wdzięczny za pomysły od czego zacząć.
Partnerem serwisu: Fabryka kart plastikowych LiderKarty
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.