Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam do tej pory problem polegał na tym że przy odpaleniu odpalał ale od razu gasł, chyba że w trakcie palenia dodałem lekko gazu to odpalił i nie zgasł.

Od wczoraj dodawanie gazu już nie pomaga. Na zimnym silniku jeżeli lekko dodam gazu to odpali po chwili kręcenia, ale na ciepłym to muszę kręcić z 30 sekund aż odpali, to wszystko powstało tak z niczego. Podpowiedzcie od czego tu teraz zacząć sprawdzanie...

AstraII 1.7cdti 80KM przebieg od nowości 103000km

Akumulator nowy, Filtry: paliwowy i powietrza wymienione.

W czasie jazdy wszystko super nie gaśnie ani nic, wolne obroty 850-900. Byłem już u dwóch mechaników, każdy podłączał go pod kompa i nie wykazuje żadnych błędów: jeden mówi że mam walnięte dwa wtryski(nie wiem na jakiej podstawie to stwierdził) i żeby szybko je wymieniać bo jak nie to padną mi dwa następne, pompa i rozrusznik cena 2500zł za wym. z roboc daje mi dwa lata gwarancji na nowe wtryski drugi mówi żeto nie wtryski bo jak by lały to by kopcił na biało i nie równo pracował i, że może pasek rozrządu jest mocno rozciągnięty i może coś się nie zgrywać oraz wymienia mi kostkę stacyjki(30zł) obecnie samochód stoi u niegoJutro postanowiłem jechać do serwisu OPLA zobaczę co oni mi powiedzą bo w tą kostkę to niewierze. Rozkładam ręce.

Błagam pomóżcie.

Jak oni nie powiedzą mi nic sensownego to będę musiał spróbować z tymi wtryskami

pozdrawiam

cwalinek@op.pl

poprawiłem tytuł / Kacper

https://forum.opel24.com/topic/40847-astra-g-ci%C4%99%C5%BCka-pali/

Proponuje sprawdzić poziom naładowania akumulatora oraz szczotki w rozruszniku. Moja astra pewnego dnia zaczęła słabo kręcić, z każdym dniem gorzej, szczególnie na zimnym silniku. Wymontowałem rozrusznik a tam się po prostu szczotki skończyły.

https://forum.opel24.com/topic/40847-astra-g-ci%C4%99%C5%BCka-pali/#findComment-380515

Witam do tej pory problem polegał na tym że przy odpaleniu odpalał ale od razu gasł, chyba że w trakcie palenia dodałem lekko gazu to odpalił i nie zgasł.

Od wczoraj dodawanie gazu już nie pomaga. Na zimnym silniku jeżeli lekko dodam gazu to odpali po chwili kręcenia, ale na ciepłym to muszę kręcić z 30 sekund aż odpali, to wszystko powstało tak z niczego. Podpowiedzcie od czego tu teraz zacząć sprawdzanie...

AstraII 1.7cdti 80KM przebieg od nowości 103000km

Akumulator nowy, Filtry: paliwowy i powietrza wymienione.

W czasie jazdy wszystko super nie gaśnie ani nic, wolne obroty 850-900. Byłem już u dwóch mechaników, każdy podłączał go pod kompa i nie wykazuje żadnych błędów: jeden mówi że mam walnięte dwa wtryski(nie wiem na jakiej podstawie to stwierdził) i żeby szybko je wymieniać bo jak nie to padną mi dwa następne, pompa i rozrusznik cena 2500zł za wym. z roboc daje mi dwa lata gwarancji na nowe wtryski drugi mówi żeto nie wtryski bo jak by lały to by kopcił na biało i nie równo pracował i, że może pasek rozrządu jest mocno rozciągnięty i może coś się nie zgrywać oraz wymienia mi kostkę stacyjki(30zł) obecnie samochód stoi u niegoJutro postanowiłem jechać do serwisu OPLA zobaczę co oni mi powiedzą bo w tą kostkę to niewierze. Rozkładam ręce.

Błagam pomóżcie.

Jak oni nie powiedzą mi nic sensownego to będę musiał spróbować z tymi wtryskami

pozdrawiam

cwalinek@op.pl

jaki masz system common rail? denso czy bosch? nie wierz w kostke od stacyjki. stawiam na uklad wtryskowy. System Common Rail moge powiedziec ze znam duzo ponad przecietnie bo pracuje przy nim na co dizen i to nie prawda ze jak leja na przelew to bedzie kopcil na bialo. chyba ze mu chodzilo ze leje koncowka wtrysku ale to juz by do dzis wypalilo ci dziure w tloku albo stopilo tłok. jezeli powiesz jaki masz uklad wtryskowy to moge troche podowiedziec. jakies bledy pokazywalo? co mowia wartosci rzeczywiste... ?...

poprawiłem tytuł / Kacper

https://forum.opel24.com/topic/40847-astra-g-ci%C4%99%C5%BCka-pali/#findComment-380581