Skocz do zawartości

Astra H - spadek mocy, migająca kontrolka silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dla wielu z was będę leserek i szpanerem , który się nie zna na samochodach:) , ale to racja

od 8 miesięcy świeci mi się kontrolka silnika, na diagnostyce komputerowej powiedzieli mi ze to sondy lambda i jeszcze jakieś ich czujniki, ale nie sa pewni że jak to wymienie to juz będzie naprawione, wiec wymieniłem sondy i kontrola po wykosowaniu komputerowy dalej sie świeciła( praca silnika nierówna, lekko sie dusił na postoju). W stacji kontroli pojazdów - przypuszczają że to sterownik, ale tego bałem się ruszac do teraz. W ciągu tych 6 miesięcy zgłupiał kolejny czujnik, przy otwartych dzwiach za kierowca , czyjnik wskazuje że są zamkniete, a gdy je zamkne , świeci się kontrolka że jade na dzwiach otwartych. Jakby tego było mało:) gdy dzwi za keirowca są otwarte radio gra normalnie, gdy dzwi sie zamykaja radio przestaje grać.

Natomiat dzis juz totalnie zwariował, kontrolka ktora się świeciła zaczeła migać, i spadła moc samochodu chyba o połowę, brak przyśpieszenie praca silnika nie równa. Przy przekroczeniu 50 km/h czyna migać,

Wiem dużo tego, ale czy ktoś móglby by coś poradzić, polecić dobrego fachowca na śląsku do samochodów marki Opel Astra H z 2004 roku, silnik 1,6 w benzynie,. Dziękuje, I przepraszam za tak długa lekture.

pozdrawiam Piotr Podoba

https://forum.opel24.com/topic/43131-astra-h-spadek-mocy-migaj%C4%85ca-kontrolka-silnika/

zależy jaki sterownik bo jeśli silnika to on nie ma nic wspólnego z kontrolkami drzwi i radiem, może masz gdzieś zwarcie i temu tak kontrolki wariują, jedź jak najszybciej na diagnostykę

https://forum.opel24.com/topic/43131-astra-h-spadek-mocy-migaj%C4%85ca-kontrolka-silnika/#findComment-392861

dzis juz totalnie zwariował, kontrolka ktora się świeciła zaczeła migać, i spadła moc samochodu chyba o połowę, brak przyśpieszenie praca silnika nie równa.

Wpisz w szukajkę "Kody błędów Opel Corsa". Zczytaj błędy i je podaj. Silnik najważniejszy , reszta może poczekać.

https://forum.opel24.com/topic/43131-astra-h-spadek-mocy-migaj%C4%85ca-kontrolka-silnika/#findComment-392897

• 2 lata później...
Gość fireproof89

Witam, dla wielu z was będę leserek i szpanerem , który się nie zna na samochodach:) , ale to racja

od 8 miesięcy świeci mi się kontrolka silnika, na diagnostyce komputerowej powiedzieli mi ze to sondy lambda i jeszcze jakieś ich czujniki, ale nie sa pewni że jak to wymienie to juz będzie naprawione, wiec wymieniłem sondy i kontrola po wykosowaniu komputerowy dalej sie świeciła( praca silnika nierówna, lekko sie dusił na postoju). W stacji kontroli pojazdów - przypuszczają że to sterownik, ale tego bałem się ruszac do teraz. W ciągu tych 6 miesięcy zgłupiał kolejny czujnik, przy otwartych dzwiach za kierowca , czyjnik wskazuje że są zamkniete, a gdy je zamkne , świeci się kontrolka że jade na dzwiach otwartych. Jakby tego było mało:) gdy dzwi za keirowca są otwarte radio gra normalnie, gdy dzwi sie zamykaja radio przestaje grać.

Natomiat dzis juz totalnie zwariował, kontrolka ktora się świeciła zaczeła migać, i spadła moc samochodu chyba o połowę, brak przyśpieszenie praca silnika nie równa. Przy przekroczeniu 50 km/h czyna migać,

Wiem dużo tego, ale czy ktoś móglby by coś poradzić, polecić dobrego fachowca na śląsku do samochodów marki Opel Astra H z 2004 roku, silnik 1,6 w benzynie,. Dziękuje, I przepraszam za tak długa lekture.

pozdrawiam Piotr Podoba

pewnie nikt mi nie bedzie w stanie pomoc ale nie szkodzi sprobowac. Mam identyczny problem jak w poscie i nie wiem juz jak sobie z tym poradzic.

POMOCY!

Edytowane przez fireproof89

https://forum.opel24.com/topic/43131-astra-h-spadek-mocy-migaj%C4%85ca-kontrolka-silnika/#findComment-514157

Zacznij pod sczytania błędów metodą na zworkę bądź gaz hamulec... Wtedy można coś więcej gdybać... Oczywiście jeśli u ciebie da się błędy odczytać. Jeśli nie pozostaje komputer.

Tapatalk u mnie...

https://forum.opel24.com/topic/43131-astra-h-spadek-mocy-migaj%C4%85ca-kontrolka-silnika/#findComment-514225

Gość fireproof89

Zacznij pod sczytania błędów metodą na zworkę bądź gaz hamulec... Wtedy można coś więcej gdybać... Oczywiście jeśli u ciebie da się błędy odczytać. Jeśli nie pozostaje komputer.

Tapatalk u mnie...

błedy kasuje srednio raz w tygodniu i za kazdym razem sa to:

-wypadanie zapłonu wielokrotne przypadkowe

-wypadanie zapłonu cylinder 1

-wypadanie zapłonu cylinder 2

-wypadanie zapłonu cylinder 3

-wypadanie zapłonu cylinder 4

-bład brak paliwa w zbiorniku (paliwo zawsze było)

i to dokładnie w takiej kolejnosci sie te błedy pojawiały.

Swiece wymieniłem, a cewke miałem podmieniona na nowa przez kilka dni i samochod dalej gasł na zimnym silniku po wrzuceniu na luz.

https://forum.opel24.com/topic/43131-astra-h-spadek-mocy-migaj%C4%85ca-kontrolka-silnika/#findComment-514227