Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Było pisane aby sprawdzać jaka wersja płyty głównej w Opcomie

No. Ja mam v5 new wiec czemu nie moge sflaszowac do 1.45np?

IMG_20190324_112742.jpg

Mam v5 jak widac. Flasha mam z programu  vaux com wwersji 12.i właśnie nie da sie nim zrobic upgrade. Można jakos inaczej? 

IMG_20190324_113253.jpg

Tak, tylko, że to jest nowy V5, który pewnie małe rączki stworzyły tylko dlatego, że wielu jeszcze szukało starego, sprawdzonego V5, ot prawa popytu na rynku... i wg mnie bardziej przypomina on V6.0, o nieoryginalnym PICu świadczy dioda D5 i kondensator C22.... oprócz wersji NEW (którą aktualizowałem nawet do firmware 8.88:lol::shock:) też mam tę wersję V5 i po analizie płytki nie zaryzykowałem aktualizacji... i na Twoim przykładzie widzę, że chyba dobrze zrobiłem, zresztą co do nowej V5 już kiedyś pisałem w tym wątku.... Polecam poczytać ruskie forum, na którym koleś o nicku Krenkel wie o OpComach wszystko: http://www.vectra-club.ru/forum/viewtopic.php?t=193947

edit: Ale najlepiej skontaktuj się z Drahe, jak Ci poleca Adam1954, pewnie Drahe powie Ci więcej niż jakieś tam nie do końca sprawdzone domysły z mojej strony.

Edytowane przez bogoes

W opcji wyszukiwarki (góra strony) zaznacz użytkownicy i wpisz drahe.... a potem napisz wiadomość

Zrobilem upgrade do wersji 1.39 i teraz wogole nie polaczy mnie z niczym. Puste okna sa  a wcześniej jak bylo 1.99 to mnie laczylo z roznymi rzeczami z wyjatkiem ecu. Juz nie mam sil. Na china clone 08/2010 pisze z tego co tlumaczylem ze brak zasilania ecu_interfejs. U tescia probowalem i jest to samo. Uwalony ktorys przekaznik? 

Spróbuj zrobić do wersji 1.45