Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem dopiero op-coma i mam pytanko bo nie wiem czy to brak can w tym modelu czy coś robię nie tak a może coś uszkodzone. Meriva 2003 1,7 CDTI silnik, podwozie, immobilajzer działają ok natomiast zestaw wskaźników 2 razy na kilkanaście prób pokazało mi dane i (bps rpokazuje wartości na zmianę ze znakami zapytania)moduł sterujący nadwozia nic nie pokazuje, wszystko szare i nic nie podświetlone.A jeszcze przepływomierz na biegu jałowym jakie może mieć wahania wartości powietrza.

Edytowane przez marek79

• 1 miesiąc temu...

Panowie o co chodzi?. Chodząc po funkcjach Op-Com natknąłem się przypadkiem na jedno okno w którym jest napisane cyt-Dźwięk Klik Klak o jaki dźwięk chodzi.

Jutro jak znajdę chwilę to dam znać gdzie to konkretnie jest

Gość Rafał_79

Tylko w razie czego nie programuj tego ostrzeżenia o przekroczeniu prędkości bo potem da sie to wyłączyć tylko Techem.

Ok dzięki za info,nie wiedziałem że jak zaprogramuje ostrzeżenie o prędkości op- comem to później tego nie można odkręcić,czy są jeszcze jakieś niespodzianki gdzie op-com programuje a tech de aktywuje ciekaw jestem może koledzy mają jakieś doświadczenie.A wracając do postu wyżej to dziś sprawdziłem gdzie to jest klikamy:

1-Diagnostyka

2-Rok

3-Model

4-Nadwozie

5-Cim (Moduł Kolumny Kierowniczej)

6-Bloki pomiarowe

7-Diagnostyka lista danych nr1

i w drugiej zakładce jest informacja

-Typ dźwięku Dźwięk Clik-Clak.

Gość Rafał_79

Prawdopodobnie taki dzwię pojawiał się będzie jak będzie aktywne jakieś ostrzeżenie. W zakładce bloki pomiarowe raczej nic nie zaprogramujesz, musiał byś po 5 kroku wejść w programowanie.

Jak programować to wiem kiedyś sobie aktywowałem domykanie szyb z pilota.Masz rację pewnie chodzi tu o sygnał przekroczenia ustalonej prędkości jak ktoś ma aktywowane.Pozdro i wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2012 :drunk::beer:

Edytowane przez krisi3

Większość problemów jakie powoduje opcom masz tu

http://forum.vectraklub.pl/index.php/topic/147335-poradnik-do-op-com/

Edytowane przez xpirat