Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jeżdżę do Bosch Service Bytom-Miechowice. Z nimi było różnie, ale w końcu bardzo mi pomogli.

Może dać skan tej faktury ? Oczywiście ukrywając ewentualne dane osobowe.

Asko są tak daremni, że szok. Raz pojechałem tam Vectrą i pare razy dzwoniłem o poradę, dostępność i ceny różnych części. W Delcie za to stwierdzili, że nie ma czegoś takiego jak zawór SCV i wymienia się całą pompę. Ceny rozrządu też pytałem ... Nigdy więcej.

Edytowane przez Zieger

https://forum.opel24.com/topic/65963-zaw%C3%B3r-paliwa-denso/page/2/#findComment-524158

Zadne pismo z ASO poza FV nie ma zadnej wartosci prawnej. ASO to nie rzeczoznawca.

owszem ale z pisemną odmową naprawy gwarancyjnej i fakturą można już walczyć o swoje, a jak koleżanka napisała jest to oszustwo i to na niemałą kwote i to się kwalifikuje tylko na policje.

A odmowę z podanym powodem muszą dać na piśmie.

Edytowane przez marmi

https://forum.opel24.com/topic/65963-zaw%C3%B3r-paliwa-denso/page/2/#findComment-524181

Już odzyskałam kasę :D

Porozmawiałam sobie troszkę z Panią Kierownik Serwisu i wywalczyłam swoje :) Nie było łatwo bo Pan doradca z którym to załatwiałam rok temu strasznie wymyślał, min. próbowano mi wmówić, że to zamiennik , że nawalił podwykonawca itd :)

Natomiast po konsultacji Pani Kierownik z Delta w Chorzowie , okazało się , że i Delta stwierdziła, że... nie wiedzieli , że miałam to na gwarancji, bo by mnie wysłali do ASKO...

Także każdy widze patrzy swojej dupy , mimo , że to właśnie w Delcie mnie wspierali i namawiali , żeby walczyć o swoje..... Jak sie okazało i Delta nie powinna mnie kasować za to tylko porozumieć się z Asko...

Bez komentarza...

https://forum.opel24.com/topic/65963-zaw%C3%B3r-paliwa-denso/page/2/#findComment-524189

• 3 tygodnie później...
Gość paciek54

Koledzy po pierwsze to jestem kobietą :-D Miło mi :-)

Po drugie, nie pojechałam do Asko bo za każdym razem kiedy tam cos naprawiałam to samochód odbierałam w gorszym stanie :-( np. pojechałam tam z czasem gasnącym silnikiem w zimie przy odpalaniu a jak mi " naprawili " to nie dałam rady do domu dojechać bo na każdych światłach mi gasła ( nie było dopływu paliwa) :-( Tak mi właśnie wymienili zawór. Wkurzyłam się, zawróciłam i pojechałam ich zj... :-) I znów samochód stał tydzień u nich. Teoretycznie, bo jak się okazałao jak tam kiedyś podjechała , że wywieźli mi samochód do Kalet!! Czujecie to? Bez mojej zgody!! Po tygodniu odebrałam auto i prawie rok jeżdziłam na tym lipnym zaworze. Nie dość , że nie do tego silnika to jeszcze żeby im pasowało to podpieli mi na krótko i wisiał na drutach!! Widziałam to bo mi panowie z Delty pokazywali.

Zawór jaki posiadam teraz to a ten który mi załozyli w Asko w Tarnowskich wygląda identycznie tylko ma zła wtyczkę a poza tym do niego przychodzi kostka na końcu a w Asko mi nawet tej kostki nie załozyli!

Delta była po drodze jak tylko zauważyłam , że coś się dzieje tzn. że świeci mi dioda samochód z kluczykiem i tam podjechałam żeby podpiąć samochód do Tech-a. A jak diagnoza się okazała taka a nie inna i zobaczyłam co mi w Asko w Tarnowskich zrobili to zdecydowałam , że na gwarancji naprawię to w Chorzowie no ale podczas demontażu okazało się, że nie tylko było na krótko podpięte i źle zamontowane ale że część jest nieprawidłowa.

Właśnie zaraz się zbieram i jadę do Asko walczyć o swoje bo należała mi się gwarancja Opel ale niestety oryginalną cześć to ja mam tylko na fakturze z Asko :-( To jest zwyczajne oszustwo!!

Samochód mam z 2004 roku i nie jest na gwarancji już. A silnik jaki posiadam to Z17DTH jest to silnik Isuzu :-)

Witam.

Podaj numer VIN pojazdu to podam Ci oznaczenie zaworu, który powinien być zamonotowany w Twoim aucie.

W tych modelach były montowane dwa rodzaje zaworów w zależności od zastosowanych pomp.

Zajmuję się sprzedażą orginalnych zaworów Denso i innych elementów systemu diesla Denso, więc jeżeli podasz numer części z faktuty to zweryfikuję czy jest on właściwy dla tej pompy. Gdyby się okazało że nie jest to sprawa z góry jest wygrana.

https://forum.opel24.com/topic/65963-zaw%C3%B3r-paliwa-denso/page/2/#findComment-527451

Gość grzes08

Po pierwsze to sprawa jest już rozwiązana, a po drugie pierwsze słyszę i różnych pompach w tym silniku. Prawda to ?
to zależy o czym mówimy .. wersji silników 1.7 było już kilka .. dlatego też różne były pompy, ale zazwyczaj zmieniało się to wraz ze zmianą mocy silnika.

https://forum.opel24.com/topic/65963-zaw%C3%B3r-paliwa-denso/page/2/#findComment-527552

Gość grzes08

No wiec tak .. silnik Z17 DTH to dwie rodziny silników. Do Astry H szły Z17 DTH na systemie paliwowym firmy Bosch. Moc 100 KM. A do Corsy, Merivy, Combo też szły silniki Z17 DTH na systemie Denso. Moc równiez 100 KM. Tak więc patrzac na to z punktu widzenia Z17DTH to są to dwa różne zawory i dwie rożne pompy. Natomiast jezeli chodzi o konkretny model .. to wchodziły pompy z kolejnymi zmianami, ale z tego co pamietam to nie dotyczyły one jakiejś kosmetyki, pozbycia sie ołowiu itp.

https://forum.opel24.com/topic/65963-zaw%C3%B3r-paliwa-denso/page/2/#findComment-527739