Gość Anonymous Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Przepustnica czyszczona i krokowiec sprawdzony byl dzila dobrze. A linki to nie ma w oplu astrze 1.4 16 v z 99r. wiec nie moze sei przycinac przepustnica. Wiec co jeszce moze byc przyczyna???   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Jesteś pewien, że pedał dobrze działa? Nie wiem, jak jest skonstruowane sterowanie elektryczne, ale pewnie jest jakaś bieżnia, jak w potencjometrze, może jest wytarta w jakimś punkcie? W dwie osoby da się to zobaczyć.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Tak ... jest potecjometr oprocz krokowca ale cala pzrepustnica byla nowa podkladana przez mechanika i to tez nic nie zmienilo Obroty sie wieszaly dalej !! Wiec nie tu przyczyna jest tylko co jeszce moze powodowac takie wariowanie obrotów ??To znaczy obrotów ktore wogule nei schodza na wolne tylko sie wieszaja na 1700 a po puknieciu w pedal delikatnym schodza lub jak sie samochod zatrzyma .Czy sa jakies elementy do instalacj dodatkowe ktore moga to wyeliminowac . I co ma bezpiecznik od ABS do instalacj gazowej ze po wyjeciu go wszystko dziala poprawnie silniki pracuje jak na benzynie.???   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witam Mam taki problem z emulatorem/komputerem lpg, a mianowicie wysyła on skrajnie różne wartości . Sonda lambda jest sprawna, wysyła ona informacje o mieszance do emulatora (instal. gazowej) i w nim zostają one zniekształcone i przesyłane dalej do komputeera samochodu. Czy tak ma być? Jak można to naprawić? Czy zostaje tylko zakup nowej instalki gazowej, bo samego emulatora cieżko będzie kupić. Samochód to Opel Astra, silnik 1,4L a instalacja Stefanelli Telgas 5000 Simplex NA. Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Emulator w stefanelli jest całkiem dobry, u mnie działa dobrze.Właśnie takie różne wartości ma wysyłać. A sonda jest odłączana przekaźnikiem, jej sygnał nie jest brany pod uwagę. Według mnie masz ok.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Dzięki   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Mam prolem w Swojej Aśce z instalacją gazową. Aska 93 rok 1.4 poj. C14 NZ samochód dobrze sprawuje mi sie na beni ma wolne obroty tak jak nalezy ale gdy tylko przełacze na gaz( Chyba jest to II generacja bo samo automatycznie przełacza sie na gaz po tym jak silnik osoganie wlasciwa teemperature) to samochód albo mi zgasnie albo złapie wysokie obroty tj. 1600 1700 obrótów a tez czasami zdarza się tak ze całkiem dobrze jedzie na gazie i ma swoje wolne obroty ale i tak po jakijs chwili jechania na luzie auto gasnie nie wiem co to moze byc bylem u gazownika powiedzial ze zregenerował mi parownik i ze teraz powinno byc dobrze jednak to nie pomogło prosze o jakies rady z waszej strony moze ktos mial taki przyopadek i wie co mozna spróbowac zrobic zeby bylo lepiej ??   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja37 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 po jakijs chwili jechania na luzie auto gasnieSkieruj dolot w bok, albo do dołu.Nie pamietam, czy c14nz ma EGR, jak ma, to go zaślep.   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 po jakijs chwili jechania na luzie auto gasnieSkieruj dolot w bok, albo do dołu.Nie pamietam, czy c14nz ma EGR, jak ma, to go zaślep. skierowałemm dolot do góry i nie pomaga a czy mma egr to nie wiem ale zaraz poczytam o tym i bede wiedzial dobrze ze jest to forum. thx [ Dodano: Nie Wrz 23, 2007 12:14 ] Nie pamietam, czy c14nz ma EGR, jak ma, to go zaślep. Ja 37 proszę Cie napisz mi jak znależć czy mam ten EGR w Swojej Aśce czy nie ja nie wiem jak to wygląda a może jak to jest to o czym pisałeś to wystarczyoby go zaślepic...Fotki mile widziane. [ Dodano: Czw Wrz 27, 2007 15:53 ] juz wiem ze nie mam EGR mam instalacje gazowa II generacji i teraz mechanik poradził mi zebym założył śrubę i zebym mial gaz regulowany przez srube zrobilem tak no i znacznej poprawy nie widac chociaz nie mowie ze nie ma rożnicy. teraz juz moge jechac na gazie tylko ze jak sdamochod stoi i wcisne gaz do dechy( na luzie) to nie zgasnie mi i obroty trzymaja sie na pozimie 900 wiec jest dobrze, z tym ze jak juz jade i podczas jazdy wrzuce na luz to obroty spadaja do 400 i auto gasnie, myslicice ze wystarczy teraz jechac do gazownika ze to regulacja moze pomoc?? czy moze mozna to samemu jakos zrobic??? co jeszcze moge sprawdzic zeby przekonac sie o co chodzi z ta moja gazownia?/(dolot powietrza mam juz przerobiony, zalożone kolanko i w strone silnika skierowane).   Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Witam Mam astre 92r z instalacją z 2000 roku jak włanczam silnik i przełanczam na gaz to odrazu mi gasnie ktos mi powiedział ze mozna regulowac srubką ale nie wiem czy w dokręcac mam czy odkręcac 2 pyt czy moge sam wymienic filtr paliwa od gazu 3 pyt na gazie mam wiekszą moc silnika niz na bezynie czym to moze byc spowodowane Dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi