Skocz do zawartości

Astra J 1.4 sedan 2017 nie przełącza na lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie też dziwi że ASO z przeprowadzanych napraw gwarancyjnych nie daje żadnych dokumentów ani nie wbija niczego do książki serwisowej. U mnie kiedy wgrywali feralne oprogramowanie do LPG a wcześniej szukali przyczyny kiedy się na gaz nie przełączał (czyszczenie iglicy, wymiana rurki solenoidu) również nie dostałem z ASO żadnego pokwitowania o wykonanych pracach.

I co was dziwi ? Celowe działanie ? Przecież gdyby każda ingerencja warsztatu była odnotowana w książce to o czym by to świadczyło ? Nieudolność naprawy, niskiej jakości i nie dopracowany produkt ? A ile tych książek trzeba by jeszcze klientowi wydać aby były miejsca na wpisy ?

Ja już się nauczyłem że mimo iż nie robią wpisu to zawsze biorę wydruk od nich co było robione i przy jakim stanie licznika. To mi w zupełności wystarczy

• 2 tygodnie później...
Gość pepedealer

Cześć

Przeczytałem wszystko co tu w temacie zostało napisane. Gębę mi tylko uszy ograniczały, banan z facjaty nie schodził, cieszyłem się że mnie to nie dopadło. Czy +5 czy -16 na termometrze prędzej czy później LPG zawsze zaskakiwało. Teraz jak się zrobiło ciepło to 300-400 m i jazda na gazie. Aż do dziś. Na dworze +18. Sprzęgło, 1 i włączamy się do ruchu potem 2 i 3, szarpnęło, kontrola na przycisku zgasła a na wyświetlaczu "Awaria pojazdu, skontaktuj się z serwisem". A że mam blisko to od razu podjechałem. Nie zgasiłem samochodu tylko poczekałem na konsultanta, pokazałem komunikat i przy nim spróbowałem włączyć LPG. Nie udało się. I wiecie co mnie zdziwiło? Nie było żadnej gadki o brudnym gazie i innych pierdołach. Pan z miejsca zapytał czy miałem wgrane nowe oprogramowanie. Wizyta umówiona za 2 tygodnie. Po ponownym uruchomieniu wszystko w normie. Auto z przebiegiem 22tkm pierwsza rejestracja 11.2016 (rok produkcji 2016), kupione przy przebiegu 9,5 tkm podobno wtedy filtry były zmieniane.

To podaj w polecanych to ASO aby ludzie wiedzieli że sa ASO które podchodzą z dobrze do klientów

http://forum.opel24.com/forum/136-warsztaty-samochodowe/

Niech sprawdza ci jeszcze ciśnienie gazu. Ja miałem wgrywanie nowe oprogramowanie oczyszczone zawór niskiego ciśnienia i dalej była dupa. Dopiero po zwiększeniu ciśnienia gazu wszystko jak narazie jest ok.

Gość pepedealer

Niech sprawdza ci jeszcze ciśnienie gazu. Ja miałem wgrywanie nowe oprogramowanie oczyszczone zawór niskiego ciśnienia i dalej była dupa. Dopiero po zwiększeniu ciśnienia gazu wszystko jak narazie jest ok.

Pamiętam o tym.

Jak to już było napisane kilkanaście stron wcześniej ciśnienie 1,45

• 2 tygodnie później...
Gość PawloST

Witam!

Dziś dostałem pismo polecone z Autoryzowanego Serwisu Opla w Rzeszowie (bo tam kupowałem Astrę), informujące , że w niektórych samochodach Astra J z instalacją LPG, RM 2017-2018 układ ten może nie działać w trybie automatycznym do czasu rozgrzania się silnika. W związku z tym, każą się skontaktować z najbliższym serwisem, który sprawdzi "poprawność ułożenia pasów, a w razie konieczności dokona jego naprawy". Z boku pisma z dołu do góry dużymi literami KAMPANIA NAPRAWCZA. Piszą też , że na myOpel.pl są dostępne informacje-sprawdzałem - "Twój Opel nie jest objęty kampanią naprawczą". Nie ma żadnej wzmianki o nowym sofcie. W każdym bądź razie coś drgnęło

Gość tomasz111

Witam

jest problem z przejściem badania technicznego. Nie ma jakiejś homologacji zbiornika LPG. Oczywiście w OPEL dopiero po wizycie w stacji diagnostycznej powiedziano mi, że należy wysłać jakieś pismo do centrali i doślą papiery. Szkoda, że sami wcześniej nie powiedzieli nic.