Skocz do zawartości

Astra J 1.4 sedan 2017 nie przełącza na lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość daniel7606

Dzień dobry

A w moim autku gaz się wyłącza gdy auto jest nagrzane i nie można ponownie go załączyć. Zero wyskakujących błędów. Na zimnym silniku bezproblemowe załączenie na gaz. Po 10,15 km jak auto się rozgrzeje wyłącza mi LPG. Elektrozawór wyczyszczony...

• 2 miesiące temu...
W dniu 14.11.2017 o 17:53, ArKos napisał:

Faktycznie zbyt niskie ciśnienie może powodować problemy z przełączeniem na gaz - 1,25 kPa to za mało. Korekta została wykonana do właściwej wartości i powinno wynosić ok. 1,4-1,45 kPa.

Proponuję jeszcze raz podjechać do Wawrosza (o ile to te Gliwice a nie Kanclerz Przyszowice) - jest opcja uszkodzenia oprogramowania sterownika LPG, miałem ostatnio taki przypadek z samochodem użytkownika Pablo cars. Najprawdopodobniej usunąłem problem, ale nie mam od niego jeszcze żadnego potwierdzenia - testowałem to auto po naprawie przy temp. ok. +7/8*C i przełączał się bez zająknięcia.

Usterka z pewnością się nie pogłębi.

Mam pytanie.. 

Podpiąlem manometr pomiędzy listwą wtrysków a filtrem żeby odczytać ciśnienie w mojej astrze ( będę regenerował reduktor i chce wiedziec na ile jest usrawiony bo wszystko chodzi ok.)

I nie bardzo wiem w którym momencie mam odczytać wynik.

Na wolnych obrotach na lpg wartość to jakieś 0.65 bara a po zgaszeniu silnika wskakuje na 1.25 bar.

Czy to ciśnienie 1.45 o którym pisze ArKos to ma byc na pracujacym silniku czy na zgaszonym?  A może jeszcze inaczej? 

Dziękuję za odpowiedź.

Na pracującym i winno być odczytane przez interfejs diagnostyczny a nie żaden manometr.

• 8 miesięcy temu...

Witam,

u mnie też pojawił się problem z przełączaniem na gaz (pomimo, że auto garażowane, a teraz temperatury są powyżej zera). Tak, jak u wielu użytkowników tak i u mnie pomaga dopiero zgaszenie silnika i zapalenie jeszcze raz.

Astra J 1.4T, fabryczna instalacja Landi Renzo, auto wyprodukowane w 2016r, przebieg 110tyś.

Czy kolega ArKos podejmuje się jeszcze napraw tej usterki?

Jeśli tak, to czy nadal w MarTech Marek Oczko? Czy tę usterkę można naprawić w jeden dzień? Jestem z Krakowa i mogę podjechać gdzie trzeba, ale raczej nie mam możliwości zostawienia auta na kilka dni.

Chyba, że macie kogoś do polecenia z okolic Krakowa, Rzeszowa, Kielc, Lublina kto to potrafi ogarnąć?

Edytowane przez hiper

Z tego co wiem Arkos pracuje w innym serwisie. Ale do martechu zadzwoń i się zapytaj.