Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martiniako

Witam

Jestem tydzień po zakupie Corsy D z silnikiem 1.2 80 Koni. Pojawia mi się od czasu do czasu bo nie jest to zawsze dziwne zachowanie. Podczas jazdy wyłącza się klimatyzacja i nie można jej już włączyć pomaga tylko zgaszenie silnika i po ponownym jego odpaleniu klima już działa. Zauważyłem też dziś pewien związek klima przestała działać zatrzymałem się otworzyłem maskę a wiatrak kręcił się jak szalony. Mam podejrzenia na czujnik temperatury wody lub sam termostat. Pytanie do was użytkowników czy w Corsie D po włączeniu klimy wiatrak na chłodnicy (mam tylko jeden) kreci się cały czas czy co chwile włącza i na chwile wyłączą bo tak się dzieje u mnie lecz wtedy klima mrozi bardzo dobrze. I druga rzecz może ktoś z was miał podobny przypadek bo według mnie może szwankować czujnik temp. cieczy lub zacinać się termostat co jest powodem, ze auto się przegrzewa i aby jak najwięcej chłodnego szło na chłodnice płynu sam odłącza działanie klimy.

38 minut temu, Martiniako napisał:

co chwile włącza i na chwile wyłączą

Tak powinien działać.

Ale masz lekturę do poczytania

Tak się zastanawiam czy jeżeli autor tematu zapoznał by się z regulaminem to nie pisał by tego tematu w dziale silnika.

Temat przenoszę do odpowiedniego działu.

Gość Martiniako
28 minut temu, adam1954 napisał:

Tak powinien działać.

Ale masz lekturę do poczytania

Nie pasuje to do moich objaw do końca u mnie jak się klima wyłączy staje gaszę auto i od razu odpalam i z miejsca klima działa.Przykładowo stojąc dziś tez w korku przez 20 minut klima ciągle działała a potem ujechałem 500 metrów i przestała. Zatrzymuje się gasze silnik otwieram maskę wiatrak kreci się jak szalony. Odpalam klima działa i ujechałem 25 km do domu objawy się nie pojawiły.

26 minut temu, rafalgrzegorz napisał:

Tak się zastanawiam czy jeżeli autor tematu zapoznał by się z regulaminem to nie pisał by tego tematu w dziale silnika.

Temat przenoszę do odpowiedniego działu.

Fakt nie ogarnąłem tego trochę się spieszyłem z napisaniem posta aż za :)

18 minut temu, Martiniako napisał:

Nie pasuje to do moich objaw do końca u mnie jak się klima wyłączy staje gaszę auto i od razu odpalam i z miejsca klima działa.Przykładowo stojąc dziś tez w korku przez 20 minut klima ciągle działała a potem ujechałem 500 metrów i przestała. Zatrzymuje się gasze silnik otwieram maskę wiatrak kreci się jak szalony. Odpalam klima działa i ujechałem 25 km do domu objawy się nie pojawiły.

Takie wyłącznie się klimy moim zdaniem powinno być zapisane w sterowniku jakimś błedem.

Na początek podłącz się do komputera i sprawdź czy masz błędy od klimy

No i jest jeszcze opcja napięcia ładowania.