Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, karateka28 napisał:

@Grzechu87 A ile proponujesz? Soft chyba 1.59. Musziałbym podłączyć i sprawdzić.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Zapewne to chinczyk? Na jakiej plytce jest? 

• 3 tygodnie później...

W op-com test opcja diagnostyki (silnik). Jedna z opcji to przełącznik hamulca 1. Co konkretnie powinien pokazywać. Nie zmienia swojego statusu - jest nieczynny.
Tak powinno być czy to uszkodzenie?

IMG_20190511_110037.jpg

Powinien się zmieniać przy naciśnięciu pedału.

7 minut temu, ja37 napisał:

Powinien się zmieniać przy naciśnięciu pedału.

przy naciśnięciu pedału hamulca, reaguje przełącznik nr 2. 

To znak, że do wymiany, bo on jest dwusekcyjny.

Przeczytaj ostatnich 30 stron a sie dowiesz

Gość SoulRoe

Witajcie, 

Astra H 1.6 16V Twinport (wersja nadwozia kombi).
Posiadam OP COM w wersji 1.70, z oprogramowaniem VauxCOM, OPCOM 08.2010PL, OPCOM Professional...i we wszystkich po wejściu do UEC i rozwinięciu listy "światła do jazdy dziennej" posiadam tylko 3 warianty...
Chciałbym aby światła włączały się dopiero po uruchomieniu silnika, a nie świeciły cały czas po przekręceniu stacyjki...
Czy to zależy od sterownika, czy mogę gdzieś dograć te warianty do oprogramowania OPCOM'a?

• 2 tygodnie później...

Cześć! przestudiowałem cały temat, ale ile ludzi, tyle opinii. Mam astre g w dieslu z silnikiem isuzu 1.7. Potrzebuje czegoś, czym będę mógł diagnozować swoje autko.

Znalazłem cuś takiego https://pl.aliexpress.com/item/32848349199.html?src=google&albslr=230147534&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&albagn=888888&albcp=1724738622&albag=69339556204&trgt=743612850954&crea=pl32848349199&netw=g&device=c&gclid=Cj0KCQjwrdjnBRDXARIsAEcE5YleNkcfCJFm277DjC7CXF-B9-NNNlx_W1wWJTJcq3J-6Meu9h-HvPAaAtSgEALw_wcB&gclsrc=aw.ds?

Jaka będzie opinia według osób, które ten wątek przerabiały już wielokrotnie?

Dzięki :)

Edytowane przez Kuba142

• 3 tygodnie później...

Panowie - Meriva - B silnik A14NEL rocznik 2013 model na 2014 - Jakiego  Opcoma kupić żeby to obsłużyło.

Mam v1.45 próbowałem opcom 08/2010 i Vauxcom 120309 - nie rusza.