Skocz do zawartości

Problem z niespadaniem obrotów, odpalaniem, kontrolka elektroniki, obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przejrzałem dużo tematów na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. W astrze II z silnikiem 1, 7 cdti często zdarza mi sie, że obroty silnika podczas zmiany biegu nie spadają a wręcz rosną, gdy wrzucę kolejny bieg i puszcze sprzęgło automatycznie obroty spadają, kolejną usterka jest problem z odpaleniem nie ważne czy zimnego czy nagrzanego silnika, ciężko pali czasami zaskoczy i zaraz zagaśnie (po pół sekundy), gdy dodam gazu zapala normalnie z tymże od razu wkręca się na obroty, świeci się też ta(zdjęcie) kontrolka pomimo kilkukrotnego kasowania błędu po kilku km znowu się zapala i tylko ona się pali podczas jazdy serwis bezradny. Dziwne tez jest to, że gdy chcę ją rozbujać do 140 km/h dochodzi do 3100 obrotów i za nic nie chcę iść dalej, czego może to być przyczyna? Astra ma nalatane 220 000 obrotów wszystko wymieniane na czas, da się zrobić cokolwiek z tymi usterkami w miarę samemu. Dziękuje za odpowiedzi z góry.

https://forum.opel24.com/topic/45106-problem-z-niespadaniem-obrot%C3%B3w-odpalaniem-kontrolka-elektroniki-obroty/

Dokładnie nie wiem jaki , byłem u mechanika który powiedział że jedyny błąd jaki jest to z jakimś układem odprowadzania spalin , wyczyścił to skasowął błąd ale kontrolka znowu zapaliła się po około kilkunastu kilometrach. Serwis kontaktowął się z serwisem w neimczech i też nic nie zdołali zrobić z tą kontrolką...

chlopie za co Ty płacisz?? Jak to nie dali ci wydruku jaki bład był co oznaczał itd?? Przyjedz do mnie to ci tez tak zrobie ze powiem ze bylo 15 bledów i wystawie rachunek. Dobry serwis daje wydruk na kartce choc z techa to trzeba by specjalnie sie podpinac pod kompa ale jak diagnozowali laptopem MDI.

• 1 miesiąc temu...

Czy ktoś może zna rozwiązania chociaz na cześc problemów przedstawionych powyżej? bardzo proszę o pomoc

Kolego pojedz jeszcze raz na kompa, sprawdź te błędy i dopiero może ktoś pomoże. Tak bez kodu błędu naprawdę ciężko jest zgadywać.