Skocz do zawartości

Usuwanie elektroniczne EGR czy zaślepienie Z13DT / Z13DTJ / Z13DTH

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam, iż  naturze, nie występują organizmy, które mają rurkę prowadzącą ''z pupy do nosa'', dlatego też każde moje auto miało ten układ usuwany :-)

12 godzin temu, GrzECHO napisał:

Dodam, iż  naturze, nie występują organizmy, które mają rurkę prowadzącą ''z pupy do nosa'', dlatego też każde moje auto miało ten układ usuwany :-)

W naturze tez nie wystepuje że jakiś organizm potrzebuje zmiany krwi co roku, wiec przestanmy wymieniac oleje,zaden organizm tez nie wymienia sobie stawów czy kosci, przestańmy wymieniac tarcze i klocki.... Tak widze tego typu argumenty

• 1 rok później...
Gość Danielcorsac

Witam podepne się pod temat 

Miałem problem z EGR usunąłem sobie mpps 4 msc temu EGR elektronicznie nie zaślepiający go , wszystko było okej jednak ostatnio padł mi akumulator i dziwne bo EGR tak jak by się z powrotem uruchomił tzn wyskakuje błąd EGR ale to nie jest zbyt duży problem sam to robiłem to i drugi raz się.uporam 

Problem niestety jest taki czy przez to samochód może dużo więcej palić ? Ponieważ dawniej z moich obliczeń przy normalnej jeźdze samochód palił około 5l na 100 niejedno krotnie mniej a teraz bida . Za 10l ropy nie jest w stanie ten samochód zrobić 140km . Co może być przyczyną takiego dużego spalania dodam że nie wywala żadnego błędu poza tym EGR ... Nie ma ani przepływki ani innego błędu w komputerze "dane na żywo nie sprawdzane brak opcoma" do tego samochód jest szczelny nie ma żadnych wycieków ropy itd ... Czy może już wtryski leja ? Co to może być dziękuję za jakąś kolwiek odpowiedź 

Gość Danielcorsac

Czyli mogę poprsotu bez problemu wyjąć silnik sterujący EGR i nic się złego nie stanie ? Nie będzie większych problemów ? Spaliny nie będą się tamtędy wydostawać