Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Butelka z ropą tak około 0.5 litra. Dwa przewody pod maską czyli jeden doprowadzający paliwo z baku i drugi powrotny wkładamy do butelki.  Odpalamy auto i do tej butelki nalewamy ten preparat. Ja polecam jeszcze dać że 100 ml oleju do dwusuwów oraz zmywacz izopropnolowy też że 100 ml. Silnik wkręcić na obroty około 3000 obr i niech tak chodzi z pół godziny lub więcej zależnie na ile starczy preparatu. 

Jedt taki zacisk metalowy jednorazowy. A może filtr paliwa zalać środkiem i odpalić niech popracuje, efekt chyba lepszy niż jakbym do baku wlał całą puszkę ?

Spokojnie dokupisz taki zacisk jeśli nie masz kleszczy do nich , albo zastąpisz opaską zaciskową, wlejesz w filtr to i tak przelewami poleci do baku . Ja wypinalem węże jeszcze pompkę wstępna elektryczna podłączyłem i prosto do tego pojemnika z oryginalnego płynu , ale lałem liqui 

IMG_20230517_065736.jpg

Dziękuję. Zaznaczysz proszę na tym zdjęciu silnika ktory to konkretnie powrót jest ? LM dał radę,  odczułeś róźnicę po czyszczeniu ?

Ten przewód leci na powrót do baku ,zgadza się ? A wcześniej są wpięte do niego przelewy z wtryskiwaczy ?IMG_20230517_180424.jpg

Ok, jutro sprawdzę, dziękuję. Z tego króćca ma iść przewód do baku ?

cześć, sprawdziłem, poniżej wklejam zdjecie i pytanie czy w zaznaczonym na żółto mogę się wpiąć wiltrem i potem wężyk do butelki?

image.png.fd6fa27d5861b421c2aec72a515f305e.png

to jest ten przewód który chyba wychodzi z pompy, z króćca który zaznaczyłeś na zdjęiu. Czy to jest powrót (na zdjęciu powyżej ma opaskę, którą mogę sięwpiąć?)

image.png.921e7da9463cbb5437d3a95f6d5916aa.png

Ten nie zaznaczony idzie na filtr , czyli ten z powrotu jest , wtedy jak najbardziej w tym miejscu możesz dać jakąś złączkę rurkę i do buteleczki odprowadzić jako przelew

Ten zaznaczony na 1 zdjęciu z tym złączem/obejmą nie idzie na filtr tylko na grodzi w dół chyba do baku i to tutaj chce się wpiąć.  Ps czy w baku jest pompa pomocnicza?