Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, chodziło mi o te dolne foto na którym jest widok grodzi , ten oznaczony to przelew -powrot do baku , a ten nie oznaczony idzie na filtr-pompe-szyne CR- wtryskiwacze .

U Ciebie chyba nie ma pompy w baku , jak przekrecisz na zapłon to powinieneś słyszeć czy pracuje. 

ok, bardzo dziękuję. Czy jak w jakiś sposób przez przypadek układ się zapowietrzy - chwilowy brak paliwa w wężyku dolotowym to jak najlepiej odpowietrzyć ? 

Przez przypadek to możesz zupę dwa razy posolić ?, przy ściągnięciu obu wezy na bank zapowietrzysz ,a odpowietrzanie to już można się ratować czym się da , fajne sa gruszki do odpowietrzania , jak we Francuzach , można dmuchać do baku aż zaleje filtr , można zalewać filtr , można na hardzie plakiem w dolot psikać , są samostarty do diesla, samemu będzie ciężko odpowietrzyć , ja zazwyczaj odkręcam wtryskiwacze (zasilanie paliwa) oraz ściągam z nich wtyczki żeby na sucho nie chodziły i jedna osoba kręci rozrusznikiem aż pojawi się paliwo na szynie a potem na kolejnych wtryskiwacza . Jeśli nie ma pompki w baku będzie ciężej  bo musi zaciągnąć aż z baku.

gruszkę za filrem paliwa mam zamontowaną, więc jakby się zapowietrzł to wystarczy trochę nią podpompować - nigdy z niej nie korzyształem ? 

Tak, ale nawet jak gruszkę zalejesz to trzeba się będzie pozbyć powietrza z pompy i szyny , zależy ile paliwa zleci. Gruszka ma "zawór zwrotny", ale przez powrót też może się zapowietrzyc

Można też kupić na stacji sobie ze dwa litry ropy i wężykiem podawać jakby do tyłu paliwo od filtra w kierunku zbiornika. Zalejesz filtr i rurki to już połowa sukcesu. A zapowietrzony układ w sensie pompa wysokiego ciśnienia, szyna i wtryski to bardzo fajnie się robi też z butelki na wężykach wpiętych w pompę CR. Tyle to sobie zaciągnie i silnik będzie chodził. Potem tylko wężyki z butelkowych przepinasz na te z filtra i drobne ilości powietrza silnik przełknie. 

• Like 1
  • 4 tygodnie później...

Panowie, bardzo dziękuję za pomoc, operacja się udała. Silnik troszkę inaczej pracuje chyba lepiej ciut.