Skocz do zawartości

Brak mocy na zimnym silniku + falujące obroty Corsa B 1.0

Rekomendowane odpowiedzi

http://forum.opel24.com/topic/51478-blad-p0130-temat-rozwiazany/.Poczytaj dla potwierdzenia.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Posiadam Corse C 1.0 zagazowana, problem podobny falujące obroty na zimnym silniku na gazie i dodatkowo zamulony. Świece wymienione, filtr paliwa powietrza ok wymieniane 5tys km wstecz. Kontrolka engine pali sie caly czas. Poprzedni własciciel mówił ze to jest jakas mala pierdola ktora sporo kosztuje a nie wplywa na jazde (mechanik potwierdzil), co potwierdzalo si epodczas bezproblemowej jazdy. Ostatnio jak wystapily powyzzsze problemy owa kontrolka zaczela czasami migac po czym ponownie swiecila caly czas. Filmik przedstawia odpalenie na zimnym silniku. Co moze byc przyczyna? https://www.youtube.com/watch?v=Cwn_eVsywi4

Przyczyną jest twoje lenistwo(nie obraź się) bo nie wpadłeś na to co to za pierdołe ci wyświetla kontrolka, oraz twoja naiwność i wierzenie w słowa sprzedającego.

Poczytaj trochę w internecie po co producenci samochodów zamontowali kontrolki.A gdy ci świeci kontrolka od rezerwy to co robisz? też ją olewasz?

Przyczyną jest twoje lenistwo(nie obraź się) bo nie wpadłeś na to co to za pierdołe ci wyświetla kontrolka, oraz twoja naiwność i wierzenie w słowa sprzedającego.

Poczytaj trochę w internecie po co producenci samochodów zamontowali kontrolki.A gdy ci świeci kontrolka od rezerwy to co robisz? też ją olewasz?

Ajjjj....... Dzięki za rade takiej właśnie odpowiedzi szukałm. Wszystko już działa sprawnie po Twoich wytycznych, gdyby nie Ty bym musiał chyba samochód zmieniać. Czytaj: jak nie masz nic sensownego do pisania to lepiej niepisz i dupy nie zawracaj na czytanie zbędnych komentarzy. Zresztą komu nie wierzyć jak ludziom, a ponadto czytaj ze zrozumieniem mechanik potwierdził (znajomy mechanik), żebym w to nie wnikał, więc jako laik nie wnikam. Wracając do tematu, słyszałem że to może być sonda lambda....? TRUE?

P.s. Co do kontrolki rezerwy to mnie masz. Nigdy mi się za zapaliła i nie mam pojęcia co to ma znaczyć, ale od dziś wiem, że z poradą będę mógł sie zgłosić do Ciebie?

Bielak proponuje lekturę regulaminu - http://forum.opel24.com/topic/96-regulamin-forum/

I zastanowić się nad tym co napisałeś powyżej.

Wybacz może i trochę poniosło mnie, obiecuję poprawę!

Co do tematu plan mam taki w weekend wybieram się w trasę, więc przeciągne pare km corsine po trasie na benzynce. Następnie planuję wymienić sonde lambde niestety okolo 320 w intercarsie...

Jak już wszem wiadomo ople nie lubią współpracować na zamiennikach (sporo opisów - że zamiast oszczędności zamiennik do kosza i zakup oryginału).

Może zanim kupisz wpisz w wyszukiwarkę - jak sprawdzić sondę lambda - trzeba mieć tylko miernik.

Tak samo bym wpisał o twoim problemie w szukajkę - są opisy.

No i też ważne odczytać kody błędów - w oplach raczej jak się zaświeci to jednak coś mu dolega - zmień mechanika - ten coś ściemnia.

• 2 tygodnie później...

Witam

Trasa nic nie pomogła, podjechałem do mechanika okazało się, że kolejny raz padła cewka (wymieniana okolo 3 miesiace temu) wsadzona była magneti manelli. Poszła na gwarancje, a została wsadzona rónież nowiutka magneti manelli. Moc wróciła ale na benzynie hehe. Po przelączeniu na gaz niestety rowniez brak mocy na niskich obrotach przy zimnym silniku. Podjechałem do gazownika wymienił wtryskiwacze gazu na omvl dream xxl-dl zapłaciłem u niego 250zl. Wtryskiwcze znalazłem po ok 130zl na necie. Zrobilem z 20km i jezdzi bajka. Tylko dalej check sie swieci, gazownik mowil ze sonda lambda za silnikiem/druga. Zrobie troche wiecej km i zobacze co bedzie się działo

Kolego Bielak widzę że masz mechanika naprawdę świetnego.Ale takie pytanko czy czasem nie wystąpił w programie ,,Będzie pan zadowolony,,? I to może jeszcze w tym odcinku co co naprawa miała kosztować 300 zł a skasował 2500 zł? Amen