Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, odkąd kupiłem vectre 2.0 16v co jakiś czas rozładowuje akumulator do 0. Sprawdzałem już ładowanie,pobór prądu wszystko w normie [ładowanie=14.3V, pobór prądu= 0.05], akumulator nowy 55Ah [może wina akumulatora że jest za mały ?]. Proszę o pomoc szukam przyczyny już dłuższy czas, widziałem już kilka tematów ale tam pobór prądu na postoju był duży a tutaj w normie. Z góry dziękuje i pozdrawiam

 


na wyświetlaczu po przytrzymaniu dwóch przycisków pojawia się 007 4 14972 [ nie powinno być 011?]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aku mały to raz

A dwa nie wiemy jakie odcinki dziennie robisz

Jak kilka kmow to aku się nie naladuje

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziennie ok.8km . Ale to przez to napięcie spadło by do 0

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

no i tu masz powod

4 kmy to sie nie naladuje

doi go do zera

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ale wiesz sprawdzam co jakiś czas stan aku i jest wszystko w porządku. Jeździ 1-2 miesiące przychodzę rano do garażu patrze a tu aku do 0.8 rozładowany :D


a ten błąd 007 4 14972 to nie ma nic z tym wspólnego ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pobór 0.05A to dużo.

Prawidłowo powinno być 0.02A

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To nie błąd tylko kod programu licznika

A pobór ma być jak Adam napisał

W innych tematach nie doczytales

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze jest jeden drobny szczegół jak mam zapalony samochód to z wyłączonych nawiewach leci delikatne ciepłe powietrze to tez jest wada? Jeśli tak to może i ona pobiera prąd z aku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Masz klime??

Z nawiewow z wyłączona klima leci takie powietrze jakie jest na zewnątrz, może ciut zimniejsze ale nie zimne

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Manualna kima leci takie letnie powietrze

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.