Skocz do zawartości

Op-com - funkcje, możliwości, obsługa, porady

Rekomendowane odpowiedzi

A próbowałeś łączyc się Vaux com

Mi Vaux zmienił z 1.39 na 1.44 chyba, wiec ... takie ostrzeżenie.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

@cactus łączą się z merivą i starszą corsą, bo może tamte auta nie są po lini CAN... mój pierwszy fejs też się łączył z astrąF, a z moją corsą z niczym co po HSCAN i była to tylko wina przekaźnika (mi przekaźniki też pykały, tylko styk nie przenosił sygnału), od każdego protokołu połączeń są inne przekaźniki, widzę, że słabo przestudiowałeś link... ale może najlepiej kup nowy (wg mnie wersję NEW, bo nowe V5 nie mają chyba wiele wspólnego ze starymi zasłużonymi V5). A jeszcze lepiej znajdź w pobliżu miejsca zamieszkania kogoś z opcomem (uzupełnij profil, bo ciężko Ci kogoś poradzić, bo może mieszkasz w Świnoujściu, a może w Przemyślu:lol:) i Ci sprawdzi, czy to wina fejsu, oprogramowania, czy auta. 

Edytowane przez bogoes

2 godziny temu, karateka28 napisał:

Mi Vaux zmienił z 1.39 na 1.44 chyba, wiec ... takie ostrzeżenie.

Jakie ostrzeżenie?

To nic nie zmienia w sprawie diagnostyki.

1.39 w sumie jest potrzebne do diagnostyki zegarów w CC i Mery.

Gdybyś poczytał inny temat ,dowiedziałbyś sie jak z powrotem przejść na 1.39

Nie siej więc defetyzmu.

Ja to wiem, ale ktoś inny może nie wiedzieć. Nie wszyscy czytają od deski do deski.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, karateka28 napisał:

Nie wszyscy czytają od deski do deski.

To ich pech.

Bo powinni przeczytać od deski do deski.

• 4 tygodnie później...

Panowie kupilem chinskiego klona op com w wersji 1. 99 z programem china clone 210/08.mam problem. Nie polaczy mi z can. Daje identyfikacje pojazdu rok model i nie polaczy. Laczy i za chwile wraca do menu glownego. W czym jest problem? Zmienic fw z 1.99 na inne i spróbować? Vaux com w wesji 12 jest tak ze łączy i wyświetla ze brsk zasiania op com. Inne funkcje op com a dzialaja. Samochod to mery 1.6 z roku 2008

Edytowane przez Grzechu87

Pewnie jeden z przekaźników nie działa.

Ja bym najpierw sprawdził zimne luty.

Zczytalem kod pin. Wszedzie wejde tylko nie polaczy z ecu. Przy laczeniu slychac przekazniki. Idzie jakos to naprawic ewentualnie? 

7 godzin temu, Grzechu87 napisał:

Inne funkcje op com a dzialaja.

Jakie funkcje działają skoro wyświetla brak zasilania.

Zasilanie Opcoma masz na pinie 16 we wtyku.

Sprawdziłeś czy masz tam napięcie aku?

Wiele razy sam o tym pisałem.