Skocz do zawartości

Podczas pompowania pompką nożną, z kół ucieka powietrze.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TomaszOwczarek

Ucieka przy wentylu i to na wszystkich kolach. Końcówka głębiej juz na wentyl nie wejdzie, poza tym pompowałem tą samą pompką 2 miesiace wcześniej i problemu nie było żadnego.Dziękuje Kacper, Natanie nie napinaj się, nie chcesz pisać na temat to poprostu nie pisz nic, ok?

Jak zapinasz końcówkę to dźwigienkę zamykającą odchyl nie w stronę wężyka tylko w drugą. Zapina się wtedy ciaśniej.

Gość TomaszOwczarek

No ok, o ile się tak da w ogóle. Czemu zatem ucieka powietrze? Jakoś nie chce mi się wierzyć że zawór nagle się uszkodził. Wcześniej zapinałem wężyk normalnie i było ok. Boję się już komponować za bardzo, bo zaraz na prawdę będzie na felgach stał.

No ok, o ile się tak da w ogóle. Czemu zatem ucieka powietrze? Jakoś nie chce mi się wierzyć że zawór nagle się uszkodził. Wcześniej zapinałem wężyk normalnie i było ok. Boję się już komponować za bardzo, bo zaraz na prawdę będzie na felgach stał.

Kolego podjedź do najbliższej stacji benzynowej gdzie za free dopompujesz koła.

A tą pompkę wyrzuć na śmietnik, widocznie już jej czas nadszedł.

Gość TomaszOwczarek

Gdybym mógł to bym tak zrobił. Niestety auto jest unieruchomione pod blokiem, przepalony tłumik. Obecnie jestem umówiony na lawete i do mechanika w celu założenia nowego wydechu. Do środy auto niestety jest niezdatne do jazdy.

Gość harnas1515

Laweta ???

Tłumnik ...

Powietrze ...

To daleko musi być ten mechanik.

A może pożycz pompke od sąsiada, lub poproś go o pomoc.

Pomysł przez chwilkę.

Cztery zawory w kołach nagle się uszkodzily ? Czy ta twoja pompka ?? ( pomimo że wcześniej działała)

Jak sądzisz ?

Może uszczelka z niej wypadła tylko.

Nie ma znaczenia. Ważne abyś wiedział gdzie jest problem i czego szukać w osiągnięciu właściwego celu.