Gość Kuba142 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Rozrząd moze się przestawic nawet rok później, nie dokręcona jakaś rolka/zbyt luźny pasek, pierwsze lepsze szarpnięcie i może przeskoczyć pasek, a rozrząd własnie jest od sterowania pracą głowicy, nie wiesz i nikt nie wie, czy zawory nie dostały strzała, należy ustawić rozrząd na nowo i patrzeć dalej. Sprawdź ciśnienie na tłokach, to jest twoje wyzwanie : SMILE : Koszty tego nie są drogie, wystarczy sprawdzić czy punkty się zgadzają, jeśli nie, ustawić na nowo, w tej corsie nie ma takiego kłopotu z dostępem. Ciśnienie na tłokach również, dostęp jest wręcz idealny. W mojej astrze, miesiąc po zakupie, silnik delikatnie szarpał przy dodawaniu gazu, i nawet przerywał podczas jazdy, świecił się check, odłączyłem akumulator na 30 min, podłączyłem, problem znikł. Widzisz? jakis błąd, możesz mieć też jakiś poważniejszy problem z elektryką, trzeba szukać, analizować, sprawdź ten rozrząd i ciśnienie, a będziesz wiedział, czy silnik jest zdrowy, czy juz po nim. Znajomy mechanik prowadzi swoj warsztat i też miał różne sytuacje, przyjeżdzały auta z problemem pracy silnika, doszukowali się wszystkiego, a okazało się, że nie było odpowiedniej kompresji. Niby tylko ciśnienie...... Edytowane 21 Czerwca 2016 przez Kuba142   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/76693-opel-corsa-b-14-x14xe-97-szarpie-d%C5%82awi-si%C4%99-na-benzynie-s%C5%82abo-odpala/page/3/#findComment-640182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi