Skocz do zawartości
lukas0011

1.7 59kW 16V Z17DTL Nie odpala na ciepłym silniku. Astra G 1.7 CDTI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z moją Asią. Mianowicie gdy jest zimny odpala w 1-2 s ale gdy zagrzeje się do 80.C to zaczynają się schody. Kręci okropnie długo i czasem odpali a czasem akumulatora braknie zanim załapie. Jak ostygnie to pali dobrze. Co może być przyczyną? Czy może być to wina pompy wtryskowej? Słyszałem że można w kompie ustawić większą dawkę na rozruch na ciepłym. Czy to pomogło by choć trochę? Proszę o poradę,jakieś sugestie,nie chcę w ciemno ufać mechanikom,wolał bym się poradzić kogoś zanim wymienię cokolwiek. Proszę o pomoc:(

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czytałem ten post wczesniej. Mam takie pytanie. Czy pompa wtryskowa nagrzewa się sama podczas pracy czy od ciepła emitowanego przez silnik? Bo zauważyłem że jak odpalę go zimnego i po przejechaniu dystansu 20 km zgaszę samochód to jak dotknę pompy to jest taka letnia i wtedy samochód odpala(chć trzeba chwile bełtac tak z 3-4s.) Po przejechaniu dłuższego dystansu samochód już nie odpali. Próbowałem sztuczki z wodą mająca na celu schłodzić pompe. Po schłodzeniu pompa była też taka ni ciepoła ni zimna ale samochód nie odpalił tak czy siak. Dopiero po godzinie od polani pompy wodą zapalił. Sam nie wiem gdzie szukać. We wtorek jadę na serwis może tam się czegoś dowiem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czytałem ten post wczesniej. Mam takie pytanie. Czy pompa wtryskowa nagrzewa się sama podczas pracy czy od ciepła emitowanego przez silnik? Bo zauważyłem że jak odpalę go zimnego i po przejechaniu dystansu 20 km zgaszę samochód to jak dotknę pompy to jest taka letnia i wtedy samochód odpala(chć trzeba chwile bełtac tak z 3-4s.) Po przejechaniu dłuższego dystansu samochód już nie odpali. Próbowałem sztuczki z wodą mająca na celu schłodzić pompe. Po schłodzeniu pompa była też taka ni ciepoła ni zimna ale samochód nie odpalił tak czy siak. Dopiero po godzinie od polani pompy wodą zapalił. Sam nie wiem gdzie szukać. We wtorek jadę na serwis może tam się czegoś dowiem.

 

 

I co się okazało u ciebie bo mam identycznie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

pewnie juz nie pamieta bo to ponad dwa lata temu było.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czujnik wału korbowego za rozrusznikiem na gorąco traci obwód u mnie tak było :jupi:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

mobile ja w swoim opelku mam podobny problem, a mianowicie na zimnym odpala ale po dodaniu gazu, a na ciepłym trzeba długo kręcić. Sprawdziłem wtryski ( 2 wymieniłem), czujnik na listwie oraz zawór na pompie, przez chwile była poprawa ( 10 odpaleń). Koledzy jaka jeszcze może być przyczyna???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A co do tej pory zrobiłeś aby to zlikwidować?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tak jak pisałem, sprawdziłem wtryski, podmieniłem czujnik na listwie, a także wymieniłem na nowy zawór na pompie. Przez chwile była poprawa

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A paliwo sprawdzone czy się nie cofa?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

Partnerem serwisu: fabryka kart plastikowych LiderKarty
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.