Skocz do zawartości

Nie można odpalić po 15 minutach postoju- ostygnie i jest OK

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw pomierz ten czujnik.Masz na filmiku który ci podlinkowałem.Potem myśl o wymianie.

Gdybym jeszcze miała czym....

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

E no laska w każdym markecie kupisz taki mierniczek za 19 zł.

No może nie w każdym bo w Biedronce nie widziałem .Ale Kaufland ,Carrefour nawet w Inermarche

Edytowane przez adam1954

Już wiem, że to na 99,9 % czujnik położenia wału oraz wtyczka :D Wszystko mokre od oleju :( Nie macie pojecia skąd tam olej? może być uszczelka komory wtrysków? ( tą akurat miałam nie dawno wymienianą bo był wyciek i to może być efekt tych wycieków :( ) Poza tym widzę, że czujnik jest przykręcony na zwykłą śrubę a nie torx więc domyślam się, że był już wymieniany a na pewno nie na oryginał :(

25300da5b90485fbmed.jpg

edce071a1d0cc3femed.jpg

cf926e610667008bmed.jpg

Masz go już na wierzchu?

Nie wyjmowałam go nawet bo aż strach jak widziałamtą wtyczkę :( Problem w tym , że garaż nie mój i bałam się , że tam zostanę nie mając części na wymianę :( Orientujesz sie może, czy ta wtyczka jest lutowana do drutów czy tam się jakoś zatrzaskuje te druciki gdybym chciała ją wymienić?

Nic nie trzeba lutować, jest kostka, akurat w cdti nie wymieniałem ale na czujniku zazwyczaj jest oring, stąd może być wyciek oleju.

Co do stosowania używek , powiem tak nie polecam, nie odrtadzam, ja sam kilka razy wymieniłem nie było problemu( co prawda nie w cdti), ale ryzyko istnieje że może się trafic uszkodzpny.

Nic nie trzeba lutować, jest kostka, akurat w cdti nie wymieniałem ale na czujniku zazwyczaj jest oring, stąd może być wyciek oleju.

Co do stosowania używek , powiem tak nie polecam, nie odrtadzam, ja sam kilka razy wymieniłem nie było problemu( co prawda nie w cdti), ale ryzyko istnieje że może się trafic uszkodzpny.

ale jak do tej kostki te druciki zamontować ? :P sorki za pytanie ale tak to jest z kobietami :D

Tak jak wszystkie inne wtyczki.Wypinasz psikasz preparatem do czyszczenia styków odczekujesz chwilę aby odparował.i wpinasz .

Tam masz takie coś.91e48e0b07d1e80e0371148bb181b058.jpg

Jak wymiana zarówki, wypinasz i wpinasz kostkę, niekiedy trzeba wcisnąć by wypiąć.

Ps O jakie druciki chodzi?

no ale ja chce zmienić tą wtyczkę na nową bo widzisz jak wyglada stara? :( cała zalana :( a żeby założyć nową to muszę te druciki przełożyć do nowej kostki